Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Olympiajoukkue täyttyy

Kuva: Olympiajoukkue täyttyy

Suomen Pekingin olympiajoukkue ei saanut villillä kortilla mukaan kesäolympialaisiin kuin painonnostaja Antti Everin. Tosin sellainen ihme saattaa tapahtua, että Suomen naisten uintijoukkuetta 4 x 100 metrin matkalle suorastaan pyydetään mukaan. Jo nyt on varmaa, että painija Jarkko Ala-Huikku edustaa perinteistä lajiamme ainoana painivanttuna Kiinassa. Nimittäin Marko Yli-Hannuksela ei saanut villiä korttia, vaikka sitä oikeastaan kaikin mahdollisin keinoin ilmajokiselle yritettiin. Varma on, että Pertti Ukkola Tampereella on oman valmennettavansa kanssa harmissaan, sillä eivät saaneet edes näyttöpaikkaa. Tennislupaus Henri Kontiselle villiä korttia anottiin myös, mutta bumerangina tuli takaisin. Oikeastaan pieni ihme, sillä Wimbledonin finaalipaikka nuorten sarjassa oli 18-vuotiaalta kova olympianäyttö. Nyt olemme Jarkko Niemisen varassa – korkeintaan puolivälieriin asti!

Ei ehkä kannata puuttua yleisurheilumme tulevaan valintaprosessiin, sillä B-rajan tehneitä urheilijoita on kohtuullisen paljon. Täysin toinen juttu on sitten se, mitä B-rajan tuloksella tekee Pekingissä esimerkiksi naisten seiväshypyssä tai 7-ottelussa.

Siksi ihan kokeiluluonteisesti mukana veikkauslistallamme on 10-ottelu, jossa Jaakko Ojaniemellä ei taida olla B-rajaa edes viime vuodelta. Ellei häntä valita, kuten todennäköistä on, niin laji jää huomioimatta, mutta – tarkoituksella – ei pistetty mukaan 7-ottelua, jossa sijaksi tulee 13 -.

Seikka on saletti.

Mutta miesten keihään tilanne on loppuun asti jännittävä, koska yksi paikka myönnettiin kyläkilpailujen perusteella. Nyt parivaljakosta Antti Ruuskanen - Tero Järvenpää toinen jää varmuudella ulos kisakoneesta.

Ei hyvä.


Leo-Pekan valmentaja
Suomen paralympialaisjoukkueen johtaja on takavuosien jousiampujamme Kyösti Laasonen.

Mutta Suomen todellista mitalitoivoa valmentaa (nyt jo ME-tulos) Juha Flinck, joka on pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähden henkilökohtainen valmentaja. Tällä kaudella kelattu 100 metrin maailmanennätys antaa melkoiset saumat odottaa kultaista mitalia tältä matkalta.

Ateenassa Suomi ei saanut ainuttakaan kultamitalia (kesäkisahistoriamme ensimmäisen kerran), mutta paralympialaisissa Tähti kelasi peräti kaksi kultamitalia. Jo silloin Leo-Pekkaa (Lepa) valmensi Juha Flinck ja yhteistyö toimii edelleen.

Urheilijalla on aina omat tavoitteet, mutta kun myös valmentaja on jopa kahden kultamitalin (100 ja 200 metriä) uusimisen kannalla, niin katsotaan ensin nk. varsinaiset kesäkisat alta pois ja jäädään odottelemaan useampiakin kultamitaleja paralympialaisista.
Nyt Lepan kelauspyörä on kokonaan hiilikuidusta valmistettu, joten odotukset ovat Tähden osalta kultamitali (100 metriä) ja vähintään mitali (200 metriä).

Jos nimi Juha Flinck tuntuu muutenkin tutulta, niin hän on naisten Superpesistä ylivoimaiseen tapaan tällä hetkellä johtavan Porin Pesäkarhujen fysiikkavalmentaja. Homma on hanskassa tälläkin alueella.

 

Henkien taisto tänään
Vaikka Porin Palloilijat johtaa ilman tappioita miesten jalkapallon Kakkosen lohkoa B, niin tänään Rauman Äijänsuolla PoPa joutuu todelliseen testiin.

Isäntäseurana kello 18.30 alkavassa ottelussa on Pallo-Iirot.

Ennen illan ottelua joukkueiden välinen piste-ero on yhdeksän (9) pistettä ja sarja lähestyy puoltaväliä. Ennen sarjan alkua sain sellaisen käsityksen (faktaa), että kummankin joukkueen tavoite on nousta Ykköseen. Sinne nousu edellyttää lohkon voittamista, sillä jo toiseksi sijoittuneelle jää pelkkä luu käteen, eli sama sarja ensi kaudellakin.

Nyt tilanne on se, että Pallo-Iirojen pitää ottaa kolmen pisteen voitto, jotta se säilyisi edelleen nousukahinassa mukana. Näin se vaan on. Edes tasapeli ei auta, sillä satakuntalaisjoukkueiden välissä sehlaa Lohjan Pallo, joka voi kauden lopussa tehdä ”Granit”. Se tarkoittaa sitä, että nappaa lohkon ykkössijan, jossa pelkkä maaliero tasapisteissä ratkaisee lohkovoittajan.

PoPan kärjessä Antti Sumiala on tehnyt 10 maalia, Samu-Petteri Mäkelä ja Tom Melarti liki saman verran, joten P-Iirojen topparipari (ennakoitu) Vasile Marchis ja Marcelo da Silva joutuvat töihin.

Silti P-Iirojen kokeneet valmentajat Kari Latvanen ja Jari Niemi tietävät pelin merkityksen. Mutta kyllä sen tietävät myös PoPan Pertti Lundell ja Risto Puustinen. Kumpikin pari tietää vastustajan vahvuudet!

Peli on herättänyt melkoisesti kiinnostusta, joten nyt satakuntalaista miesjalkapalloa nähdään lajin huipulla – tänään Raumalla.


Jotenkin erikoista
Pesäpalloliiton valmennus- ja koulutuspäällikkö Risto Ojanperä on nähty kauden mittaan useammassakin naisten Superin pesäpallo-ottelussa sekä Porissa että Raumalla antamassa oppia jopa lajin pääsarjatasolla.

Sitten Urheilukanava näyttää tiistaina miesten Superin ottelun Vimpelin Veto ja Nurmon Jymy – Pohjanmaan hegemoniaottelu.
Eikös siellä Vimpelin viuhkan varressa hääri Risto Ojanperä!

Homma on outo, sillä liiton palkkalistoilta virkavapaana oleva ”opettaja” on nyt itse niissä hommissa, joita hänen piti tällä kaudella opettaa ympäri Superpesiksen pelinjohtajille!

Kaiken lisäksi Nurmo vielä voitti pelin Vimpelin saarikentällä, joten ei mennyt oppi perille. Mutta täytyy Suomen pesiksessä olla todella huutava pula hyvistä pelinjohtajista, koska itse ”päällikkö” lähtee kesken kauden hommiin.

Tässä eivät merkitse Ojanperän taidot (ne ovat hyvät), vaan se, että liitolla on varaa päästää palkattu henkilö virkavapaalle sivuhommiin pelinjohtajaksi kesken kauden. Kyllä sitä opetushommaa olisi riittänyt kentälläkin – sen olen pesismatkoillani havainnut.

Löytyyköhän Suomenmaasta muista lajeista vastaavia tapauksia?


Satumaisia summia
Suomalainen luonne on terveellisesti kateellinen, mutta epäoikeudenmukaisuuksille vihainen kuin rakkikoira. Saimme nähdä todella hienon jalkapallon EM-lopputurnauksen, joka on myös siitä harvinainen, että kisojen parasta jalkapalloa joukkueena pelannut Espanja voitti koko turnauksen häviämättä otteluakaan. Jo silloin ennustelin, että varsinkin Englannin Valioliigan suurseurat ovat kuin kettu haaskalla – niillä kun ei oman maan pelaajia joukkueessa liiemmin ole. Lähti tosin Englannissakin pieni kateuden siemen liikkeelle, kun FC Liverpoolin John Arne Riise (Norja) sattui hukkaamaan palkkakuittinsa. Siinä seisoi miljoona puntaa – ja se oli vain viikkopalkka. Kova liksa on vaihtomiehellä!

Mutta kuten Ostos-Tv toteaa: eikä tässä vielä kaikki. Venäläinen öljymiljardööri (oli valuutta sitten punta tai euro), Roman Abramovitsh omistaa jalkapalloseura Chelsea FC:n. Ei oikein tunnu tietävän mihin noita öljyrahojaan pistäisi – pois ne ovat suomalaisenkin öljylämmittäjän selkänahasta – ja tuuppaa niitä jalkapalloilijoille sekä naisihmisille!

Roman lahjoittaa morsiamelleen (?) 17 Andrea Pirlo tulee Chelseaan – Deco jo tuli FC Barcelonasta – niin AC Milan on äkkiä velaton seura. Roman Abramovitshilla tyhjentyi vasta pikkuisempi kukkaro. Apu on erittäin lähellä – nostetaan öljyn hintaa.

John Arne Riise sai lemput Liverpoolista, mutta nyt mafia oli lähellä. Riisen palkkakuitit hukkaa jatkossa AS Roma, Italia.


Maailman huonoimmat
Maailman huonoimmat vitsit on pistetty kirjoihin ja kansiin. Toki palstan tasolle sopii yksi sellainen mukaan.

”Mies oli sopinut sunnuntai-illaksi treffit kauniin, likinäköisen, naisen kanssa ja oli luvannut laittaa naiselle loistoillallisen. Mies vietti päivän valmistamalla toinen toistaan herkullisempia ruokalajeja sekä siivosi että tuuletti koko asunnon raikkaaksi ja miellyttävän tuoksuiseksi.

Kello lähestyi kuutta, sovittua treffiaikaa. Kun kello oli viittä vaille kuusi, miehellä alkoi todella hirveät ilmavaivat. Hän ajatteli, ettei millään voisi pumpata sisällä, koska silloin haju jäisi asuntoon.

Mies katseli ympärilleen epätoivoisena, avasi lopulta ikkunan, pisti takamuksensa ulos ja antoi tulla pitkään sekä hartaasti. Sitten hän sulki nopeasti ikkunan ja jäi odottelemaan naista.

Kello tuli kuusi, eikä naista kuulunut. Kello tuli puoli seitsemän ja lopulta oli niin myöhä, että mies luopui toivosta. Häntä harmitti kaikki se vaiva, jonka hän oli nähnyt ja mietti miksei nainen saapunut. Ylpeys ei antanut periksi soittaa naiselle.

Tuli maanantai, eikä nainen ottanut yhteyttä pahoitellakseen tapahtunutta. Tuli tiistai, sitten keskiviikko ja mies päätti unohtaa koko naisen, joka ei edes viitsinyt pahoitella asiaa!

Torstai-iltana ovikello soi ja miehen avattua hän näki kummastuksekseen naisen. – Mitä sinä täällä teet, kysyi mies. Nainen katsoi miestä ihmeissään ja vastasi: – Eikös meidän pitänyt nähdä tänään?

Mies puisteli päätään. Nainen selitti, että hän oli kyllä tulossa sunnuntaina treffeille, mutta suunnitelmiinhan tuli muutos. Mies sanoi, ettei hän ymmärtänyt.

Nainen selitti: - Kun olin tuossa kadulla, sinä pistit pääsi ulos ikkunasta ja huusit:
”Tuuh torrrrsstaina!”

Jarmo Liuhala

10.7.2008 10:22

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva