Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Buccon viinibaariin voi pistäytyä taviskin

Kuva: Buccon viinibaariin voi pistäytyä taviskin

Samaan aikaan, kun Sedu Koskinen on remontoinut jokirannassa loppuviikosta avautuvaa pienpanimoa, viereisessä rakennuksessa on puuhalitu viinibaaria. Nyt Porissakin on mahdollisuus saada hienoja, arvostettuja viinejä, kun ravintola Buccon viinibaari ja -kellari avautuvat tänään.

Vinoteca-nimisessä viinibaarissa on tarjolla noin 150 erilaista viiniä. Yli puolet viineistä tulee Italiasta. Loput saadaan Ranskasta ja Espanjasta.

Vinotecan kellarista löytyy muutamia harvinaisuuksia, kuten Vega Sicilian Unico-viiniä ja Tenuta Roccan Chiara Chardonnayta. Kellarissa on myös suuri viinitynnyri, joka on tullut Jarkko Peräsen omistamalta viinitilalta Toscanasta.

Nykyään ravintoloiden on tehtävä nopeita päätöksiä, kun ne miettivät viinitilauksiaan. Arvostetuilta viininvalmistajilta tulevat vuosikerrat myydään loppuun hyvin nopeasti.

Buccolla on ollut hyvä tuuri, sillä se saa olla ensimmäisten joukossa ostamassa joidenkin viinintuottajien viinejä.
Bucco saa esimerkiksi ensimmäisenä ravintolana Suomessa olla valitsemassa, kuinka monta pulloa se haluaa ostaa espanjalaista, viiniharrastajien kiihkeästi tavoittelemaa Vega Sicilian valmistamaa Unico-viiniä. Rippeet jäävät muille.

- Unicon kakkoslistalla on 4000 nimeä, jotka jonottavat pääsyä pelkästään ykköslistalle. Ykköslistalla olevat saavat ostaa viinejä ensimmäisinä, Buccon ravintoloitsija Jani Lehtinen kertoo.

Vinotecasta saa ainoana Suomessa pienen Tenuta Rocca -viinitilan Chiara Chardonnayn viiniä. Kun tilan seuraava erä tätä viiniä valmistuu tänä vuonna, ravintola on luvannut ostaa koko 2 000 pullon tuotannon.

Lisäksi viinibaarista saa muun muassa arvostetun Angelo Gajan viinejä.

Viineillä on myös hintaa. Esimerkiksi pullollisen Vega Sicilian Reserva Especial -viiniä saa 396 eurolla. Toki 25 asiakasta vetävästä baarista löytyy myös huomattavasti huokeampiakin viinejä.

Lehtisen mukaan Porissa on tilausta tämän tyyliselle viiniravintolalle. Katutasossa olevaan baariin voi mennä nauttimaan lasillisen ennen tai jälkeen ruokailun. Vinotecassa tarjotaan myös tapas-tyylistä syötävää.
- Kun sellaisia viinejä, joissa on potkua, aletaan testailla, ne vaativat vierelle myös ruokaa. Näin viinit toimivat paremmin, Lehtinen opastaa.

Hänen mukaansa viinibaari sopii myös aivan tavallisille tai viinistä tietämättömille ihmisille, sillä henkilökunta lupaa opastaa oikean viinin valinnassa.

Vinotecassa järjestetään erikoisiltoja, joissa vierailee viiniasiantuntijoita. Ensimmäinen vierailija on Jarkko Peränen Candiallen viinitilalta. Syksyllä ravintolassa nähdään puolestaan viinitila Tenuta Roccan edustajia.

Lilli Vesa

8.7.2008 09:01

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva