Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Loma-asuntomessut…

Kuva: Loma-asuntomessut…

Tartti oikee funteerat et millai se porilaisittai mahrettas sannoo ja miäleeni ei tullu mittää muut ko huilaushuushollimessut. Hiuka meni överiks niättettei vissiinkä ränttää ruvet nimmee murteel peukaloittee. No ni melkone ponnistus reeraajilt tullee ensmäitteeks miälee. Toiseks se, et kyl ny ollaa hehkutettu täst asjast aikalai merias ja Poriki o onneks saanu ninko siin siivel iha oikeesti hyvvää reklaamii. Jatkos sit ne fiinit kämpät kaikkines ja tosi mont muukki asjaa siäl Räpsöös. Hyvä me vai mitä tykkäätte??

Ollaa vuasie saatos sillai nihkeesti käyty messuil, et tuli nää oma plassi messut ny iha ninko suve kunniaks ja totkai se ny hiuka antaa uut funteeraamist tähä eläkeläistenki nii jämähtänneesee mööpleeraushöörninkii. Avarsi se siinki miäles et oma tönö o entistäkki värtteeratumpi. Se ko nii ussei jää ittelt huamaamati.

Me oltii hyvväi kampraatei kans siäl niisanotul kotiseuturetkel. Auto tällättii oorteleitte mukkaa sin parkkii vartoomaa ja patsasteltii aikalai tollattuin sin messuplaanil. Sattu ollee niit suve viimasii päivii ja briisiki näytti, milt se sit tuntuu ko iha rannas kortteerattaa. Iha tyvent taitaa ol aika harvo. Yks oppaist flauteeraski et kolme päivää o ploosannu ja siin korstraakis o kyl valla meinannu tul!p vilu. Topparoikit ei tainnu ol yhtää niil liikaa eikä vanttuukkaa hassumpi ajatus.

Jaa et mitä me tykättii?? Miähet ei iha tainnu joka töllii vahratakka, mut me naisimmeiset stääki hanakammi. Mää tykkäsi siit Eika fiinist kämpäst taik sitä vois kyl sannoo oikee maamerkiks. Soli ninko sopusuhtane, levolline, ei liia prammee, nätit färit ja plassi ninko iha ittee varte valkattu.

Toine mikä must olis passannu vaik meil, jolsei ny hinnoist pauhat mittää, oli se Nalle-Duo. Seki oli tavallas ninko iha tavalline hiuka melkei oikeellai maalaine. Parast siin oli kommee suvikööki, semmone jos vois kokat aikasest kevvääst pitkäl syksyy ja samal nauttii vaik pauhaavast merest. Ninko mää ny mere pauhuist mittää tiätäsi, ko koko ikäni ole jokirannas asunu. Muistaakseni siäl sisäl oli tummii mööpeleit ja niist mää e nii piittais konne yhtää tykkää pölyi pyhkeemisest. Kuuli silti rarjost ko stää messutiarottajjaa jututettii, et moni oikeist omistajist tuaki sit omat mööpelis ja tilpehööris ko aika koittaa. Sillai kai ne sit persoonallisesti oma miäle mukkaa saaraanki iha omallaisiks. Hyvvää osviittaa ne tyäkses huushollei muakkaavat kyl meil iha tavallisil pulliaisil freistaa antaa.

Miäste miälest ne fiinit pytinkit oli liika liki toisiis ja se niisanottu oma rauha oli valla hukas. Ei ainaka tämmösil kailottajil passaa noi piäni rako tonttei välil. Olis pia halval töllei myynnis ko meikäläiset siäl pauhais trekolissas ja krannit koittas huilat luanno helmas. Ja kylkai se uimaamenoki olis suurt teatterrii piäne hantuuki kans. Ei silti voi ol nykysi sillai, ettei porukka eres tykkää ol missää rauhas ja viäl taitaa tykät pittää vaarii krannistaski, tiär hänt ko mailma muuttuu nii kauheel faarttil.

Sit viäl ne uivat huushollit, mitä oikee suurel stormil ko nykki piänemmäl briisil laineet löi sin palkonkil?? Ja jos ne pääsis vaik irti ja ko aamul herräis oliski jossai merel taik Kallo rannas pysäksis? Leikki sikses, iha fiinii vissii tullee sikko kaikki o reeras ja plantukki ina tryykää.

Onnee vaa kaikil uusil mökkiläisil ja koko Räpsöö väjel. Antosa kokemus ja suuri repulline ireoit viäl tuliaisiks kottii. Kiitos kaikil häärääjil lairast laitaa…

Ulla Leino 

 

4.7.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva