Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Lavia tähyää kohti Sastamalaa ja Kankaanpäätä

Laviassa eletään tärkeitä vaiheita kunnan tulevaisuuden suunnan kannalta. Kokoomus teki huhtikuussa valtuustoaloitteen, jonka pohjalta käynnistettiin kuntaliitosselvitys.

 

- Lähetimme kosiokirjeitä kolmeen suuntaan, ja viime viikolla saimme vastaukset. Sastamala ja Kankaanpää vastasivat myöntävästi. Elokuun aikana pitäisi tulla selväksi, lähdemmekö jommankumman kanssa kuntaliitosta toteuttamaan, kertoo kunnanjohtaja Jari Paakkunainen.

Lavian kunnalla on vakiintuneita yhteistyömuotoja sekä Sastamalan että Kankaanpään suuntaan. Sastamalan perusturvakuntayhtymä tuottaa perusterveydenhuollon Laviaan. Toisen asteen koulutuksessa puolestaan tehdään yhteistyötä Kankaanpään kanssa.

Paakkunainen ei halua vielä vertailla Sastamalan ja Kankaanpään hyviä ja huonoja puolia. - Olemme vielä tässä suhteessa varovaisia. Kokonaisuus ratkaisee suunnan.

Lavian suurimpana haasteena on talouden alijäämä, johon kuntaliitos toisi tarvittavan avun. Talouden tervehdyttämisohjelma on käynnissä.

- Sivistyspuolella ja teknisellä puolella olemme onnistuneet toteuttamaan säästökohteita. Sosiaali- ja terveyspuoli ei ole kyennyt taloustilanteen haasteisiin vastaamaan tiedossa olevista syistä, Paakkunainen erittelee.

Vaikeasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta Lavialla on selkeät vahvuutensa, joista mahdollisen kuntaliitoksen toinen osapuoli hyötyisi. - Monet perusasiat ovat kohdallaan. Asuintontteja ja teollisuustontteja on saatavilla, ja palvelutkin ovat erittäin hyvässä kunnossa, kunnanjohtaja mainitsee.

Lavian kuntayhteistyön jatkokuviot ovat vielä monessa suhteessa avoinna. Kunta haluaa avata yhteistyötä myös lännen suuntaan. Ulvilan, Porin, Noormarkun ja Pomarkun omat valinnat tulevat vaikuttamaan Lavian ratkaisuihin.

Mikko I. Elo

3.7.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva