Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Hyvä parempi Pori

Kuva: Hyvä parempi Pori

Porista kerrotaan mieluusti kielteisiä uutisia niin Hesarissa, iltapäivälehdissä kuin Ylessäkin. Tietyt toimittajat pyrkivät mustamaalaamaan Poria ja porilaisia virkamiehiä. Ja onhan meillä Porissa omasta takaakin viti iisakkeja, jotka pyrkivät Porin maineen pilaamiseen, vaikka sitten viemäreitä tukkimalla. Motiivit ovat tuntemattomat. Kielteisyys ei rakenna yksilöä eikä yhteisöä.

Oma kokemukseni Porista, ja se ylettyy yli kahden kymmenen vuoden ajalle, on myönteinen. Pori on luonnoltaan monimuotoinen vehreä kaupunki. Kokemäenjoki suistoineen on todellinen helmi virratessaan aivan kaupungin keskustassa. Entäs sitten Yyteri, onko Suomessa hienompaa hiekkarantaa? Kirjuri ja Isomäki antavat todella loistavat mahdollisuudet ulkoilulle ja erilaisille liikkumisharrastuksille. Ainakin nämä puitteet ovat kunnossa. Asuakin Porissa voi hyvin erilaisissa paikoissa. Halutessaan voi asua maaseudulla, vaikka onkin kaupungissa.

Kokemukseni Porin tarjoamista palveluista ovat erinomaiset. Terveydenhuollon palveluita perheeni on saanut aina tarvittaessa ja jonottamatta. Lapset on tullut hoidetuksi työn lomassa. Vanhukset ovat tulleet hoidetuiksi oikeissa, kulloisenkin tarpeen mukaisessa paikassa. Myös kotiin on riittänyt apua. Koulutusta on tarjolla kaikilla eri tasoilla. Pori on koulutuskaupunki. Vettä tulee ja menee putkesta. Liikkumaan pääsee niin kesällä kuin talvella. Sähköäkin on piisannut. Kulttuuripalvelut ovat monipuoliset. On itsestä kiinni valitseeko teatteria, konsertteja, oopperaa tai jotain muuta runsaasta tarjonnasta. Kaiken tämän ja paljon muuta saa porilainen Porissa varsin edullisesti. Voin ylpeästi kertoa olevani porilainen. Porilaisetkin ovat ottaneet joukkoonsa muulta tulleen.

Tänä vuonna Porissa on kauheasti erilaisia tilaisuuksia. Kävin jo tutustumassa Reposaaren loma-asuntomessuihin. Messualue oli hieno ja erilaista luksusta oli näytteillä. Esillä olleet kokonaisuudet eivät ole mahdollisia keskivertorahvaalle, mutta ainahan messuilta voi saada idean oman saunan, verannan tai pihan kunnostamiseen. Kannattaa käydä tutustumassa.

RMJ ei sitten aiheuttanut kaaosta kaupungissa, vaikka sitä etukäteen pelättiin. Areena mahdollistaa erinomaisesti suurtapahtumien järjestämisen. Juhannusjuhlatkin voivat onnistua, kun on riittävän tarkat järjestyssäännöt ja niitä myös valvotaan. Ei ole mitään syytä, miksi ei ensi vuonnakin olisi juhannustapahtumaa.

Kirjurissa on sitten uusi kesäteatteri. Nyt ovat puitteet valtakunnallisestikin verrattuna mahtavat. Tervemenoa tai -tuloa farssia katsomaan. Sekin on omassa lajissaan onnistunut esitys.

Poriin kannattaa tänäkin kesänä tulla, sillä tulossa ovat vielä Suomi-areenan tapahtumat, suuri ilmainen viihdekonsertti ja tietysti aina takuuvarmat Porin Jazz-juhlat sekä runsas juhlavuoden tapahtumatarjonta. Pori tarjoaa jokaiselle jotakin myönteistä, ähkyyn asti.

Porissa työttömyyskin on kovin ponnistuksin saatu alenemaan ja toivossa on, että tämän vuoden aikana päästää alle kymmenen prosentin. Porista on kovaa vauhtia tulossa hyvän elinympäristön kasvukeskus, jonka monipuoliset palvelut mahdollistavat aktiivisen toiminnan ja hyvän elämän (Porin strategia 2012). On koko Satakunnan etu, kun veturi on iskussa. Pori on paras monessa mielessä.

Taas on pari luontohavaintoa. Mustarastas sai haudottua munansa poikasiksi pihapiirin ihmisistä ja koirasta huolimatta, mutta sitten joku kävi ne syömässä. Oliko pesärosvo varis, harakka tai orava, sitä en tiedä. Luonto on raakaa, mutta mustarastas yrittää uudelleen, pesässä on taas haudottavana neljä munaa. Toivottavasti onni nyt on myötä.

Taloni vintillä asustaa myös lepakko(ja), sen lentelyjä ja ravinnon pyydystämissyöksyjä noin keskiyön aikaan on mielenkiintoista seurata hämärässä kesäyössä. Nautitaan ihmiset suvesta.

Rauno Vesivalo

1.7.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva