Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Homma hoituu...

Kuva: Homma hoituu...

No mittumaarist o viikko menny ja arki passaa vissii monel iha hyvi. Meinasinki täs ny kriivat tommosest iha arkisest, mut toisekaut niinki värtteerattavast tyäläisest ko riakonissast. Oltii täs alkusuvest kirkos toristamas ko riakonissoi vihhiittii. Oikee itte piispaki oli siin vähtis fölis. Kaikki oli viimise pääl funteerattu reeraa iha käsiprokrammei myäre ja Keski-Pori kirkos oli sillo paljo väkkee nuarte vihhiittävväi ommaisii ja vissii meit muikki. Jo sillo siäl kirko penkis tuli miäleeni, et mahtaak monika niist nuarist osat lainka aunioir kui suuree ja vaativaa jooni tuli lupaus annettuu siäl alttaril?

Aikalai likelt o tullu vuasii seurattuu millai tääl meilpäi homma sit luannos hoituu. Riakonissa o naisimmeine, jonka hommii kuuluu melkei mitä vaa. Remonttireiskaks ole kuullu stää sanottava, samallai röörihommat luanaa, timpurivikkaaki o nähty, ninko sähkömiähe taitoiki ja viimitteeks ny näji se laatottannee rappuste erustanki. Ja nämä kaikki ny täs lujetellut asjat siin muitte hommai sivus vaa ilma mittää nummeroo niist tekemät. Klaaraa ny hiuka tarkemmi mitä oikee meinaa.

Vanhukse kööki rööri pakkaa tukkoo tämä täst ja stää avvaa yks jos toinenki. Kerra sit , ko miäs oli karhu ja tökötteis kans menos röörii avvaamaa oli riakonissa just kans tullu sammaa sakkaa ja tiirannu jo kaappii sitä vesilukkuu ja sit torennu et kyl tukos o. No stää sattuu konnei tul lämmint vet huushollii ja tullee vissii tiskattuu välistäi haaleellakki vetel luule.

Seki oli must aika vinkeet, ko köökikaappei ovet ei oikee kuulemma pysyny kii ja riakonissa oli tosta vaa remontteerannu ne mangneettilukut kohralles ja ei siin se enämpää sit tarvittu. Kerra sit vanhus taas selliitti se ossaava sähkötöikki. No se kyl oli sit vaa niitte monie jatkojohtoi tälläämist kurrii ja järjestyksee. Iha oikeis sähköhommis sit tarttee kyl jo ammattimiäst.

Ny enne synttärikalaaseit oli riakonissa tullu semmoste pihalaattai ja sanna kans. Eikä siin sit juurka nokka tuhissu, ko se haki autostas vehkeet ja reeras ne laatat suaraa sihe trappuste alapäähä, et ny o sit parrei pääst astuu pihal kompastumati 99 vuatiaa yksinäs pirtisäs kortteeraava vanhukse. Joskus jonku homma jälkee tuttuni funteeras et mimmone miäs sil riakonissal oikee mahtaa ol ja tultii sihe tuloksee et vissii ne yhres kotonakki näprää kaikellaist, ninko nykysi semmoset käretaitoset ja ossaavat nuaret pruukaa.

Ei siitkä ol kavvaa aikaa ko riakonissa hommas semmose vempelee, ko mikro ja sit viäl viisas usseempaa kerttaa millai stää käytetää ja sapuskaa lämmitettää. Kyl siin hiukka sit opettelemist oli ja taisi yks jos toinenki alkuu viäl helpat lissää. Riakonissa o hommannu kesänuarii avukses nii siivomissee ko trekoli ruakkoomisseenki tänäki suven samallai ko viime suvenakki pesi nuaret siäl klasei.

Eikä täsä ny eres ko hippui niist monist touhuist vuasie saatos. Tämä kaikki se seurakunnallise anni lisäks. Impi o vuasii miälelläs ollu fölis seurakunna hoppeekerhos ja niis monis joulu- ja kevätpriamois, joihi riakonissa o viäny.

Täs ny paljo stää kuulopuhheel saatuu tiatoo yhre riakonissa arjest ja tätä tosa alvus meinasi et monnii liämii ne uurekki vihhiityt taitaa tyäelämäs joutuu keitettäviks. Siin hommas joutuu ja saa!p antaa ittes kutsumuksel ninko enne sanottii.

Ulla H. Leino

27.6.2008 09:13

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva