Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Puoluekokouksesta RMJ:hin

Kuva: Puoluekokouksesta RMJ:hin

Sosialidemokraattisen puolueen puoluekokous saatiin päätökseen kesäkuun 7. päivä. Kokous oli työntäyteinen ja kiivastahtinen. Puoluekokous antoi suuntaviivoja pitkälle tulevaisuuteen. Muiden suurten puolueiden puoluekokoukset eivät ole niin ohjelma- ja asiapitoisia kuin sosialidemokraattien. Puolueemme 100-vuotiseen historiaan kuuluu kansalaisten asioiden hyvä ja tunnollinen vastuunkanto. Sen vuoksi sosialidemokraattinen puolue yhteisesti joukkovoimallaan valmistelee linjakysymykset huolellisesti loppuun asti.

Mitä jäi puoluekokouksesta mieleen? Paljonkin. Mielenkiinnolla seurasin meidän nuorten kansanedustajien edesottamuksia, kun heidät oli valittu valiokuntatyön vetureiksi. Hyvin Antti Vuolanne esitteli isossa salissa ympäristöasioita, ja Krista Kiuru veti kansainvälisen valiokunnan työn loppuun asti. Molemmat satakuntalaiset kansanedustajatoverit saivat aimo annoksen kokemusta tulevia haasteita varten. Kymmenen puoluekokousta käyneenä voin sanoa, että puoluekokous on oiva oppimiskenttä, joka kannattaa aina hyödyntää.

Asiakysymyksenä meille satakuntalaisille kokousedustajille oli tärkeää puolueen taloudellinen tuki maakunnallisille työväenlehdille. Nykyinen hallitus muutti lehdistötukea, ja se aiheutti satakuntalaisten kokousedustajien tuntemuksissa pelkoa siitä, että oman maakuntalehden tulevaisuus voi olla uhattuna. Satakuntalaisten aloitteesta saatiinkin muutoksia päätökseen vaikkei ihan sellaiseksi miksi esityksessämme olisimme halunneet. Tulevaisuuden paineet kohdistuvat maakuntalehdistön tukemisessa uuteen puoluehallitukseen.


Puoluekokouksen nuorin kokousedustaja oli Harjavallan Pyry Tiirinen. Hänestä tulee vielä jotain vaikuttavaa poliittisella saralla. Yllättävää oli minulle, että puheenjohtajakysymyksessä Pyry kannatti ja ajoi päättäväisesti Erkki Tuomiojan valintaa. Pyry kävi isonsalin pöntössä todistamassa kantaansa koko kokousväen kättentaputusten saattelemana. Uskon, että Pyry ei ollut viimeistä kertaa puoluekokouksessa.


Puoluekokous uusi johtonsa niin, että meikäläistä vauhti hieman hirvitti. Puoluehallitus uusiutui melkein täysin. Meitä jäi neljä ”vanhaa”: Pia Viitanen, Tuula Väätäinen, Maarit Feldt-Ranta ja allekirjoittanut. Uusi puheenjohtaja Jutta Urpilainen on ottanut avoimemman politiikanteon linjan ja suosii entistä enemmän ns. tiimityöskentelyä. Mielenkiinnolla jatkan toista kautta puoluehallituksessa.
  
Kunniajäsenyys nimetään aina puoluekokouksessa, ja Hämeenlinnassa Satakunta sai kaksi uutta kunniajäsentä, kunnallisneuvos Raimo Jokisen Eurasta ja pitkään kunnallispolitiikassa toimineen Vieno Kallion Porista.


Myös kaikkien tuntema Merikarvian poika Arvo Salo entisenä ja nykyisenä satakuntalaisena oli paikalla ottamassa kunniajäsenyyden vastaan. Pirkanmaalle siirtynyt entinen satakuntalainen sanan taituri, hanuristi, entinen kansanedustaja Timo Roos koki kunniajäsenyyden herkkänä ja arvokkaana asiana. Kiitospuheessaan Timo muisteli mummunsa evästyssanoja kun lähti opiskelemaan. Timo sanoi, että kyynel tulee silmään oikeista neuvoista mummulta, mutta totean, että näytti siellä isonsalin hiljaisuudessa tulevan tippa silmään useille kokousedustajillekin. Kiitos Timo hyvistä sanoista ja ajatuksista.

Kävin juhannuspäivän.500ä RMJ:n juhlapaikalla Kirjurinluodossa. Väkeä oli mielestäni vähän. Sisäänpääsy oli tiukkaa, tarkastukset suoritettiin niin kuin tullissa. Vaimon käsilaukku tarkastettiin, allekirjoittanut pääsi pelkällä morjenstamisella. Taisi vaimon olemus olla hieman epäilyttävämpi kuin minun. Koimme itsemme nuorten joukossa vanhoiksi, mutta mukava oli katsella nuoria ihmisiä.

Juopuneita ei ollut kuin yksi keski-iän ylittänyt naisihminen, mutta haittaa hänestäkään ei ollut. Mutta esimerkki oli nuoremmille huono. Esiintymislavoja oli neljä ja se oli mielestäni liikaa, väki hajaantui liian isolle alueelle ja tiivis tunnelma jäi kokematta. Jotenkin jäi kaipaamaan jazzjuhlien tunnelmaa jonka totesimme yhdessä Jyrki Kankaan kanssa eräässä pöytäkeskustelussa.
Loma alkaa heinäkuun alussa ja mielenkiinnolla lueskelen jo ostamaani Hymy-lehteä, jossa on luettelo Porinkin vapaamuurareista. Toivotan kaikille hyvää kesää ja jazzeilla nähdään.

Esa J. Wahlman

26.6.2008 08:55

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva