Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Teollisuuden kesälomat

Teollisuuden kesätauot ovat mennyttä aikaa. Työntekijöiden kesälomat eivät pysäytä tehtaita ja huoltoseisokitkin ovat entistä harvinaisempia. Raumalla Oraksen ja UPM-Kymmenen tehtailla painetaan töitä kesästä ja työntekijöiden lomista huolimatta lähes normaaliin tahtiin.

 

Pohjoismaiden suurimman hanavalmistajan Oras Oy:n Rauman Isometsän hanatehtaalla alkaneet kesälomat näkyvät vain marginaalisesti. Lomat on porrastettu ja sovittu siten, että tuotantoa saadaan jatkettua kesän läpi.


- Meillä vauhti hieman hidastuu kesällä, mutta tuotantoa ei kuitenkaan pysäytetä. Pyrimme pitämään sen käynnissä mahdollisimman normaalisti, kertoo hanatehtaan pääluottamusmies Marko Juutilainen.


Juutilainen kertoo tehtaan työntekijöiden lomien painottuvan yleensä juhannuksen jälkeiseen aikaan ja loppukesään. Lomien painottumisesta ei aiheudu huolia, sillä noin 50 kesätyöntekijää vastaa tuotannon jatkuvuudesta. Myöskään huoltotyöt eivät tuotantoa häiritse.


- Huoltoseisokkeja ei meillä kesän aikana ole, vaan huollot tehdään työn lomassa, kertoo Juutilainen.

Rauman Paperitehtaan koneet jauhavat kesällä myös normaaliin tahtiin. UPM-Kymmenen tehtaalla vuorotyöt mahdollistavat jatkuvan tuotannon, eikä kesälomien pitäminen vaikuta vauhtiin. Tehtaan vuosittainen tuotantokapasiteetti on noin 1,26 miljoonaa tonnia.


Noin tuhannen hengen henkilöstön omaavalla paperitehtaalla luotetaan kesäisin nuorten työpanokseen.


- Meillä on noin 200 lomittajaa, joista suurin osa on alan opiskelijoita pääosin ammattikorkeakouluista, kertoo tehtaanjohtaja Pertti Asunmaa.


Kesällä ei huoltoseisokkeja ole odotettavissa myöskään paperitehtaalla.


- Huoltoja tehdään normaalin kaavan mukaan, mutta seisokkeja ei aiheudu. Jos tilauksia on niin ajamme paperia normaalisti, kuten muulloinkin, kertoo Asunmaa.

Tuomas Bärlund

24.6.2008 08:55

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva