Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Tätä lisää myös ensi vuonna!

Kuva: Tätä lisää myös ensi vuonna!

Porin Kirjurinluodossa järjestetty Suomen suurin juhannusjuhla RMJ on nyt ohi. Monet tahot ovat voineet huokaista helpotuksesta, kun mitään suurta hulinointia, onnettomuuksia tai rikollista toimintaa ei tapahtunutkaan. Festivaalit toivat mukavaa piristystä Porin suveen vaikka räppäri Jay Z:n vaimo Beyoncé ei tullutkaan kaupunkiin.

Vaikka Poria helli kauniit juhannussäät, tapahtuma jäi selkeästi alle 120 000 henkilön yleisötavoitteestaan. Järjestäjien mukaan RMJ keräsi kolmen päivän aikana kävijöitä yhteensä 79 000. Festarialueen vieressä olevalla leirintäalueella oli leiriytyjiä arviolta 15 000.


- En ole tulokseen pettynyt. Viime vuoteen verrattuna kävijöitä oli nyt 11 000 vähemmän. Ajattelinkin jo aiemmin, että jos saisimme heti ensimmäisenä Porin vuonna viime vuoden kävijämäärän täyteen, se olisi huima asia, SK Festivalsin toimitusjohtaja ja promoottori Kalle Keskinen kertoo.


Heikompaan tulokseen vaikutti muun muassa se, että juhlat järjestettiin uudessa kaupungissa. Myös omien juomien tuontikielto kismittää hieman Keskistä.


- Olisi ollut tärkeää saada lupa tuoda omia juomia festarialueelle. On pitkä aika viettää koko päivä pelkästään ravintolatilassa. Tämän takia moni vietti enemmän aikaa leirintäalueella.

Myös konserttialueen suuri koko teki sen, että suurehkokin yleisömäärä näytti laajalle alueelle levittäytyneenä pieneltä.


- Puitteiltaan mittava festivaalialue jakoi yleisön laajalle alueelle. Hyvää oli se, että musiikista pystyi nauttimaan tiiviisti yleisön joukossa tai rennosti nurmikolla istuen. Tämä vähensi selvästi nahinointia, Keskinen toteaa.


Hänen mielestään festivaali- ja konserttialueet toimivatkin odotettua paremmin.


Pieni pettymys oli torstaina vähäiseksi jäänyt kävijämäärä. Keskinen kuitenkin uskoo, että tapahtuman taloudellinen tulos on plus miinus nolla. Viimeisiä tietoja ei ole vielä tullut, mutta luultavasti järjestäjät saivat omansa pois, eikä tappiota syntynyt.


Tulevaisuus loistaa jo kirkkaana mielessä.


- Nyt alamme kovaa vauhtia viritellä tulevaa vuotta. Uskon, että saamme kasvatettua ja kehitettyä tapahtumaa. Ikäraja- ja juoma-asiat tarvitsee nyt vain taas selvitellä uudelleen.

Jätehuolto toimi alueella hyvin noin kahdensadan siistijän voimin.


- Porissa oli nyt aivan eri tyyppinen siisteystilanne kuin Raumalla. Täällä ei ollut sottaista, koska siivosimme koko ajan ja jäteauto vei alati tavaraa pois, ympäristövastaava Pasi Tamminen iloitsee.


- Pidimme joka päivä viranomaispalavereita Porin kaupungin kanssa ja saimme aina hyvää palautetta. Alueet tarkastettiin päivittäin.


Tapahtuma ei vaatinut siistijöiltä kovaa työrupeamaa festivaalien jälkeen. Sunnuntaina leirintäaluetta siivottiin teltoista, joita ihmiset jättivät jälkeensä useita. Lisäksi alue käytiin vielä eilen iltapäivällä viimeisen kerran läpi.

Lilli Vesa

24.6.2008 08:55

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva