Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Alennusmyynnit houkuttelivat

Kuva: Alennusmyynnit houkuttelivat

Kesän alennusmyynnit ovat alkaneet. Tänä kesänä monet kaupat ottivat varaslähdön käynnistämällä alennusmyyntinsä jo ennen juhannusta. Mm. KappAhl ja Hemtex aloittivat jo 12.kesäkuuta. Suurimmat ihmismassat saapuivat kauppoihin kuitenkin eilen, kun alennusmyynnit käynnistyivät koko maassa.

Alennusmyyntien tavoite saada vanhat tuotteet kaupaksi uusien tieltä on lähtenyt hyvin käyntiin.


Eilen viimeistenkin kauppojen seinät ja ovet täyttyivät ”-30%, -40% ja -50%” kylteistä ja mm. monet urheiluliikkeiden tuotteet olivat kaupan puoleen hintaan.

Kesän alennusmyyntien suurin menekki on ehdottomasti kevytvaatetuksessa. T-paidat, shortsit ja uimapuvut löytävät ottajansa nopeasti. Alennusmyyntien merkitys korostuu siis erityisesti vaateliikkeissä ja alennusmyynnit painottuvatkin pääasiassa kenkiin ja vaatteisiin, mutta myös muuta sesonkitavaraa löytyy. Kirjoista parhaiten kaupaksi menevät tietokirjat ja lastenkirjat, mutta puolestaan vaatekaupoissa naisten-, miesten- ja lastenvaatteiden myynti on tasaista, toki naisasiakkaita on liikkeellä enemmän kuin esimerkiksi miehiä.


Myyntipäälliköiden mukaan suurin rynnistys kauppoihin on ehdottomasti alennusmyyntien ensimmäisinä päivinä. Kaupat täyttyvät ihmismassoista, kassajonot pitenevät ja kuitenkin myyjiä on vain rajoitettu määrä. Joissain kaupoissa henkilökuntaa alennusmyyntien alkupäivinä lisätään. Kauppojen työntekijöiden mielestä alennusmyynnit ovat lähteneet hyvin käyntiin ja vetäneet asiakkaita puoleensa.

Asiakkaatkin ovat yleisesti ottaen tyytyväisiä. Monien mielestä valikoima on laaja ja hinnat tulleet jo nyt mukavasti alaspäin. Kuitenkin myös tyytymättömiä asiakkaita löytyy.


- Huonot alennusmyynnit. Olen tänään toista kertaa, enkä varmaan tule uudestaan.


Suurin osa on kuitenkin tehnyt löytöjä ja tungoskaan ei tunnu ihmisiä häiritsevän.


- Olen pieneltä paikkakunnalta, joten mukavaahan tämä vain on.


Alennusmyynnit ovat siis alkaneet ja jo nyt alennetut hinnat tulevat laskemaan edelleen loppua kohden. Vaikka tarjonta on laaja, yksi asia on varma: nopeat vievät parhaat päältä.


Suomen kaupan liiton asiamies Matti Räisänen arvioi tämän kesän alennusmyynneissä liikkuvan noin 160 miljoonaa euroa. Summa on kuitenkin vain murto-osa koko vuoden myynnistä.

Juulia Nevala

24.6.2008 08:56

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva