Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Poriin ja Raumalle uudet pelastussukellusajoneuvot

Kuva: Poriin ja Raumalle uudet pelastussukellusajoneuvot

Satakunnan pelastuslaitos ottaa juhannuksen alla käyttöön uudet vesipelastusajoneuvot Porissa ja Raumalla. Alun perin kahden ajoneuvon oli määrä olla käyttövalmiina jo kevään heikkojen jäiden aikaan, mutta tiukka budjetti ja paperisota aiheuttivat viivästystä.

Satakunnassa pelastussukeltajat lähtevät koko maakunnan vesipelastushälytyksiin Porista ja Raumalta. Pelastussukeltajia on Porissa 28 ja Raumalla 11. Sukeltaja päivystää myös Meri-Porin aluepaloasemalla valtaosan vuodesta.


Vesipelastus on monipuolista ja vaativaa työtä. Tehtävät voivat vaihdella eläinpelastuksesta veneen pohjan tutkimiseen.
- Tärkein asia on kuitenkin ihmishenkien pelastaminen nopealla ja tehokkaalla ensi-iskulla, kertoo Satakunnan pelastuslaitoksen Porin toimialueen vesipelastusvastaava Ari Jalonen.


Nyt käyttöön tulevat ajoneuvot tulevat hyvään saumaan. Vanhat välineet olivat auttamatta jääneet kehityksestä jälkeen.
- Uusien pelastussukellusajoneuvojen saaminen oli vanhaan kalustoon verrattuna valovuoden hyppy eteenpäin. Vanha kalusto ei enää vastannut tämän päivän tarpeita, kertoo Jalonen.


Uusista ajoneuvoista saatiin ammattitaitoisten yhteistyökumppaneiden avulla, tiukasta budjetista huolimatta, toimivat ja tarpeita vastaavat ajoneuvot.


- Ajoneuvojen tavoitteena on, että pääsemme helposti ja nopeasti pelastuskohteeseen. Voimme siirtää kaluston autosta helposti ja suunnitelmallisesti esimerkiksi veneeseen, kuvailee autojen suunnittelussa mukana ollut Jalonen.


Kaluston kehitys on jatkuvaa. Ajoneuvoihin ollaan kaavailemassa muun muassa navigaatiolaitteita paikannuksen helpottamiseksi.
- Pelastussukeltaminen on aina kovaa työtä vaativissa olosuhteissa, joten ensiluokkainen kalusto ja ammattitaitoinen henkilöstö ovat erittäin tärkeitä, kertoo Jalonen.

 

Jalonen on uudesta kalustosta huolimatta huolissaan tulevan viikonlopun RMJ-juhannusjuhlien turvallisuudesta. Rauman matala merenlahti ei vastaa vaaroiltaan arvaamatonta Kokemäenjokea.


- Kokemäenjoen syvyys on heti rannasta kuusi metriä. Lisäksi kova virtaus, veden kylmyys ja huono näkyvyys aiheuttavat huolestuttavat ennakkoasetelmat, pohtii Jalonen.


Jalonen korostaa turvallisuuden merkitystä myös muussa juhannusjuhlinnassa.


- Onnistuneet juhlat ovat turvallisia. Tulee muistaa välttää veneilyä ja yksin uintia alkoholin vaikutuksen alaisena. Turvavälineet ovat pakollisia veneillessä muutenkin, muistuttaa Jalonen.

Tuomas Bärlund

17.6.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva