Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pyry Tiirinen uskoo: SDP saadaan uuteen nousuun nuorten avulla

Kuva: Pyry Tiirinen uskoo: SDP saadaan uuteen nousuun nuorten avulla

Muutama viikko sitten järjestetyn Sosialidemokraattisen puolueen nuorin puoluekokousedustaja, harjavaltalainen Pyry Tiirinen kättelee kahvilan edustalla lujasti ja kysyy kohteliaasti, saisiko tarjota kahvit.
Seitsemäntoistavuotias nuorimies kertoo rehellisesti, että ensimmäistä kertaa puoluekokouksessa oleminen jännitti. Tiirinen teki urallaan melkoisen saavutuksen, sillä hän sai pitää kaksi puhetta koko 350-päiselle kokousväelle.

- Kyllä jännitti. En ole ennen puhunut niin isolle joukolle. Puheet menivät kuitenkin hyvin ja sain positiivista palautetta. En änkyttänyt, hän naurahtaa.


Tiirinen kannatti puoluekokouksessa Erkki Tuomiojaa uudeksi puheenjohtajaksi, mutta on kuitenkin tyytyväinen myös Jutta Urpilaisen valintaan.


- Tuomioja on kokenut poliitikko ja oman tiensä kulkija. Hän on näyttänyt taitonsa ollessaan ulkoministerinä ja uskon, että hän pystyisi uudistamaan puoluetta samoin kuin Urpilainen.


- Jutta Urpilainen oli kakkosvaihtoehtoni. Onnittelen uutta puheenjohtajaa ja olen nyt hänen takanaan sataprosenttisesti. On hienoa, että SDP:n puheenjohtajana on ensimmäistä kertaa nainen. Oppositiojohtajan tehtävä ei ole aina helppo. Toivon, että hän nostaa SDP:n suurimmaksi puolueeksi.

 

Juhannusaattona 18 vuotta täyttävä Pyry Tiirinen on ehtinyt olla jo monessa mukana. Hän toimii tällä hetkellä Satakunnan Sosialidemokraattisten Nuorten varapuheenjohtajana. Lisäksi hän on Harjavallan sosialidemokraattien johtokunnan jäsen ja nuorisovastaava. Hän on tullut tutuksi myös Harjavallan kaupungin sisäisen tiedotuslehden toimittajana.


Tiirinen kiinnostui politiikasta jo 13-vuotiaana. Monilla poliittinen mielenkiinto saa ensikipinän omien vanhempien innostuksesta, mutta Pyry ihastui aiheeseen kuitenkin oma-aloitteisesti.


- Olin seuraamassa Harjavallassa tilaisuutta, jossa Mikko Elo ja Matti Ahde olivat puhumassa. Siellä huomasin, että politiikka on kivaa ja mielenkiintoista, Tiirinen muistelee.


- Isäni on sosialidemokraatti, mutta tietääkseni hän ei ole ollut koskaan puolueen toiminnassa aktiivisesti mukana. Minua ei ole koskaan työnnetty tai kielletty pois politiikasta.

 

 Tiirisen puheissa kaikuu kaipuu nuorista. Hän uskoo, että kannattajia ja uskottavuutta menettäneet demarit saisivat nostettua SDP:n uusille urille, kunhan puolueeseen saataisiin vain lisää nuoria jäseniä. Hän kuvaakin Jutta Urpilaista raikkaaksi tuulahdukseksi SDP:lle.


 - Sosialidemokraateilla on ollut julkisuudessa äijäpuolueen imago, josta ei nuoria löytyisi. Näin ei kuitenkaan ole ollut. Urpilaisen valinnalla pystymme näyttämään, että kyllä meiltäkin löytyy nuoria ihmisiä.


Tiirisen mukaan porvarihallituksen tulo on nostattanut vastareaktion ja ihmisiä alkaa siirtyä yhä enemmän demareiden leiriin.
Hän uskoo, että SDP ja Kokoomus nostattavat kannatuslukujaan tulevaisuudessa. Keskustan kannatusprosentti puolestaan tippuu vaalirahoitusjupakan takia.

 

Syksyllä lukion kolmannelle luokalle menevällä Tiirisellä on jo selkeät suunnitelmat. Varmaa on, että hänestä tulee SDP:n kuntavaaliehdokas Harjavallassa. Myös eduskuntaan pääseminen siintää haaveissa.


- Haluan olla jossakin vaiheessa eduskuntavaaleissa ehdokkaana, mutta se onkin jo sitten kovempi pala. Kannustusta antaa se, että Ulf Sundqvist nousi kaksikymppisenä eduskuntaan. Myös minä olen seuraavien vaalien aikana 20-vuotias.


Milloin Tiirinen aikoo pyrkiä eduskuntaan, sitä hän ei osaa sanoa.


- Se on niin tilanteesta kiinni. Ajankohtaan vaikuttavat muun muassa opiskelutilanne ja se, kuinka paljon vaaleissa on ehdokkaita.
Lukion jälkeen miehen tie vie armeijaan. Sen jälkeen suunnitelmat ovat avoimet.


- Tulevaisuudessa minua kiinnostaisivat eduskunta-avustajan tehtävät. Haluaisin myös päästä opiskelemaan yliopistoon poliittista historiaa tai muita yhteiskuntaan suuntautuneita opintoja.

Lilli Vesa

17.6.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva