Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Selkämeren kansallispuistohanke Raumalla päätöksentekovaiheeseen

Rauman kaupunginhallitus ottaa maanantain kokouksessaan kantaa valtioneuvostolle tehtävään esitykseen Selkämeren kansallispuistosta. Kaupunginvaltuuston käsittelyyn esitys tulee juhannuksen jälkeen pidettävässä kokouksessa.

 

Ympäristötoimenjohtaja Juhani Korpinen kertoo, että paikalliset, Rauman kaupungin omistamia alueita koskevat tavoitteet ovat loksahtaneet kohdalleen. Näiden lisäksi valtuuston odotetaan tekevän lisäehdotuksen lintujen syysmetsästyksestä valtion yleisillä merialueilla.

Lintujen syysmetsästys on noussut esiin kaikissa asiaa koskevissa tilaisuuksissa, samoin vähäiseksi jääneessä yleisöpalautteessa.

Korpinen kertoo, että nyt päätettäväksi tulevassa vaihtoehdossa esitetään, että valtion yleiseltä alueelta jätettäisiin joitakin uloimpia saaria tai luotoryhmiä kansallispuiston ulkopuolelle, jolloin syysmetsästys olisi siellä mahdollista.

- Tällainen ehdotus on valmisteltu ympäristöministeriölle, mutta sitä ei ole asetettu meidän puolelta reunaehdoksi. Keskusteluista päätellen esityksellä on kuitenkin hyvät läpimenomahdollisuudet, kertoo Korpinen.

Hänen mukaansa siihen ei tässä vaiheessa osata ottaa kantaa, mitkä saaret tai luotoryhmät ne olisivat.

Korpisen mukaan Selkämeren kansallispuisto nähdään niin vetovoimaisena ja luonnoltaan arvokkaana, ettei ajallisesti ja alueellisesti rajattu ja muutoinkin suhteellisen pieni metsästystoiminta puiston naapurina nakerra kansallispuiston perustamistarkoitusta.

Kansallispuistoon ei voi kuulua yksityistä aluetta. Sen sijaan Selkämeren kansallispuistoon ehdotetaan liitettäväksi Rauman kaupungin omistamaa saaristoa Valkeakarin väylän eteläpuolelta. Etelässä rajana on Santkarin pooki. Isoimmat laivaväylät ja sataman laajennusvaihtoehdot ovat rajattu alueen ulkopuolelle.

Myös Valkeakarin pohjoispuoliset, metsäiset saaret on rajattu ulkopuolelle. Tästä alueesta tulee yksityiselle kuuluvaa suojelualuetta. Tällä Raumanmeren luonto- ja retkeilyalueeksi kutsuttavalla osalla metsästys jatkuu nykyisen kaltaisesti kaupungin metsästysvuokrasopimuksen ohjaamana.

Kansallispuistoalue tullaan jakamaan vyöhykkeisiin, joista yhtenä olisi ns. makkaranuotiosaarten vyöhyke, jossa olisi maihinnousu ja nuotiopaikkoja. Lähimmät saaret taas jäisivät normaalien jokamiesoikeuksien piiriin, kuten tähänkin asti.

Jouko Veijonaho

13.6.2008 09:04

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva