Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Loma-asumisen uudet tuulet puhaltavat Reposaaressa

Suomi on puolen miljoonan kesämökin maa. Porissa mökkejä on noin 3 500, mikä on kymmenenneksi eniten koko maassa. Huomenna avataan Reposaaren loma-asuntomessut, ja Porin loma-asuntojen määrä kasvaa 30:llä.

 

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen ja Porin kaupungin järjestämät loma-asuntomessut pidetään 13. kesäkuuta.–6. heinäkuuta  Reposaaren Reelingissä, eli entisellä Konepajan alueella. Juhannuksena 20.–22. kesäkuuta messut on suljettu.


Messualueelle on rakennettu yhdeksän omarantaista huvilaa ja kahdeksan omarantaista mökkiä. Lisäksi alueella on yksi ei-omarantainen siirrettävä mökki ja yksi omakotitalo ja pienkerrostalo, jossa on kahdeksan lomaosaketta, neljä niistä messujen näyttelykohteina.


Peruskorjauskohteena on vuonna 1836 rakennettu, aikoinaan muun muassa satamakonttorina ja sittemmin neuvolana palvellut puutalo.


Suomen ensimmäiset kelluvat huvilat on rakennettu entiselle sahan alueelle messujen oheiskohteeksi. Alkuun huviloita on kaksi, mutta kaava mahdollistaa 16 talon rakentamisen.


Messujen toisena oheiskohteena ovat Yyterin Villat, joita on kolme.


Messualueelle kootaan myös ulkonäyttelyalue, jossa esitellään muun muassa grillikatoksia ja muita piharakenteita ja -rakennuksia, jätevesi- ja käymäläratkaisuja ja paljon muuta loma-asumiseen liittyvää tietoa ja tavaraa.


Loma-asuntomessujen tarkoituksena on esitellä loma-asumisen uusimpia tuulia ja suunnittelun uusia virtauksia. Messukävijät tulevat hakemaan ideoita omaan loma-asumiseen ja sisustamiseen.


Reposaaren alueesta voi päätellä, että loma-asuminenkin voi olla tiivistä ja ”kaupunkimaista”.


Lisäksi loma-asunnolle pitää päästä nopeasti ja vaivattomasti. Omalla autolla voi ajaa suoraan mökin eteen autopaikalle, meri on aivan takapihalla, ja rannassa on vene, jolla voi hurauttaa merelle. Venevajat näyttäisivät kokeneen uuden tulemisen.
Vapaa-ajanasunnotkin rakennetaan nykyään melkein poikkeuksetta ympärivuotiseen käyttöön, joten ne on varustettu kaikin mahdollisin mukavuuksin.


Reposaaren messupaikka on aavan meren tuntumassa, mikä on asettanut vielä omat haasteensa arkkitehtisuunnittelulle ja rakennusmateriaalien valinnalle. Taloihin on valittu säätä kestäviä materiaaleja, ja rakennukset on sijoiteltu tonteille niin, että niistä muodostuu suojaisia pihoja.


Reposaaren aluetta leimaa myös materiaalien monipuolisuus, on käytetty tiiltä, hirttä, lehtikuusta, kuparia jne.
Reposaaressa on suunnittelijoina ja sisustajina käytetty paljon paikallisia osaajia. Useimmat Arkkitehdit, sisustussuunnittelijat, kädentaitajat ovat  Porista ja lähiseudulta.

Heli Kokko

12.6.2008 10:20

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva