Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Katsastusmaksuissa olemattomat hintaerot

Länsi-Suomen läänin alueella tehty hintavertailu osoittaa, että autokatsastuksen hinnat eroavat toisistaan vain yhdellä tai korkeintaan kahdella eurolla. Kolmen vuoden takaiseen hintaselvitykseen verrattuna määräaikaiskatsastuksen hinnat olivat yhdenmukaistuneet.

 

Määräaikaiskatsastuksen hinnat olivat nousseet lähes viidenneksen kolme vuotta sitten tehtyyn selvitykseen verrattuna. Keskiarvohinta oli noussut kolmessa vuodessa 38 eurosta 47 euroon.


Määräaikaiskatsastuksien hinnat olivat Turussa joka katsastusasemalla samat 45 euroa, Jyväskylässä ja Porissa joko 46 tai 47 euroa. Tampereella katsastusasemien hinnat vaihtelivat yhden aseman 47 eurosta toisten joko 48 tai 49 euroon. Vaasassa kaikilla asemilla hinta oli 48 euroa.

Pakokaasupäästöjen mittausten hinnat olivat katsastusasemilla nousseet enemmän kuin määräaikaiskatsastusten hinnat. Pakokaasumittaus bensiinikäyttöiselle ajoneuvolle oli kallistunut lähes kolmanneksen ja dieselkäyttöiselle enintään 3,5 tonniselle ajoneuvolle lähes neljänneksen. OBD tai EOBD -mittauksen hinta oli noussut eniten.


Pakokaasupäästöjen mittausten alimmat hinnat olivat autokorjaamoilla samat kuin katsastusasemilla. Kuitenkin pakokaasupäästöjen mittausten hinnat vaihtelivat autokorjaamoilla enemmän kuin katsastusasemilla.

Henkilöautojen jarrujen ja iskunvaimentimien testaus oli autokorjaamoilla edullisempaa kuin katsastusasemilla. Katsastusasemilla testauksen hintahaarukka oli suurempi, sillä alimmillaan katsastusasemien hinnat lähenivät korjaamojen hintoja, kun taas ylimmillään niiden hinnat ylittivät selvästi korjaamojen hinnat.


Lääninhallitukset Etelä-Suomen lääninhallitusta lukuun ottamatta toteuttivat hintavertailun toukokuussa 2008. Länsi-Suomen läänissä tietoja kerättiin Jyväskylästä, Porista, Tampereelta, Turusta ja Vaasasta yhteensä 32 katsastusasemalta ja 21 autokorjaamolta. Vertailun kohteena olivat autokatsastusasemien määräaikaiskatsastuksen, jälkitarkastuksen ja opetusauton tarkastuksen hinnat sekä korjaamoillakin suoritettavien pakokaasumittausten ja henkilöautojen jarrujen sekä iskunvaimentimien testaukset.


Porin katsastusasemista mukana olivat A-katsastus Oy Autotohtori Pori, A-katsastus Oy Porin katsastusasema, K-1 Katsastajat Oy Pori Herralahti, K-1 Katsastajat Oy Pori Itäkeskus ja Satakunnan Autokatsastus.

UA

12.6.2008 10:14

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva