Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kolmosen laimeutta

Kuva: Kolmosen laimeutta

Kolmonen on ostanut suurella rahalla lähetysoikeudet yleisurheilun Kultaiseen liigaan. Mainostaa vielä häpeämättä suoraa lähetystä. Viime perjantain Oslon toinen osakilpailu ei Kolmoselta yltänyt edes keppanan tasolle. Kesken suoran lähetyksen näytettiin tietenkin Kympin uutiset. Samat tarinat oli kuultu eri kanavilta, myös Kolmoselta, päivän mittaan yhteensä parikymmentä kertaa. Laskekaa eri kanavien päivittäinen uutisten määrä! Ei muuten, mutta tauon aikana juostiin yleisurheilussa harvinainen maailmanennätys ja keihäässä Andreas Thorkildsen kiskaisi ohi Tero Järvenpään ja Tero Pitkämäen. Me näimme kun Matti Vanhanen oli maailman tarkimmin vartioidulla maarajalla. Todellinen uutinen olisi ollut, mikäli joku olisi tuupannut Matin Pohjois-Korean puolelle. Kaipaamaan olisivat jääneet ainakin Ikea, Tokmanni, Ideapark ja Masku!

Maksullinen Kolmosen Max lähetti formuloiden vapaita harjoituksia ja keihään kisaa olisi kuulemma voinut seurata suorana Netissä. Lähde nyt virittämään nettikanavaa vartin ajaksi – varsinkin kun sattuu vielä olemaan tv-lupa maksettu.
Ei vieläkään kaikilla mökin mummoilla sekä papoilla ole nettiä, mutta urheilukiinnostusta on.
TV-ohjelmassa kerrottiin, että Oslosta lähetys on suora. Niin kai oli, mutta ei kotitelkkariin.
Tirunesh Dibaban juoksemaan 5000 metrin ME-tuloksen (14.11,15) ja Thorkildsenin kärkiheiton saattoi lukea Ylen teksti-tv:n välityksellä – ja todella suorana. Me taas katselimme Mattia ja Koreoiden välisen rajan koppalakkiarmeijaa!
Ei pidä ahnehtia suoria lähetyksiä, ellei pysty niitä suorina lähettämään. Tunsin syvää halveksuntaa ja totean, että ahneella on joskus likainen loppu. Osaa ottaa vieläkin pannuun ja selostajat olivat niin suorassa lähetyksessä että. ME oli tehty jo puolta tuntia aikaisemmin.
Tosin 5000 metrin lähtölaukauksen näimme suorana – kiitos!


Puusilmä
 Varsin osuvan nimen Kimi Räikkönen antoi Montrealin formuloiden osakilpailussa Lewis Hamiltonille. ”Puusilmä” kuvaa tapahtunutta melko hyvin.


Kävi niin, että jälleen kerran turva-auto vieraili Kanadan GP:n radalla ja kaikki kärkikuskit kurvasivat varikolle. Keulassa sinne jysäytti McLarenin Hamilton, josta talli pitää huolta kuin äiti vauvasta. Tallin toisesta kuskista, Heikki Kovalaisesta, ei Ron Dennis niin paljon välitä. Siksi Heikki on tallin ”åttopoika”!


Kun turva-auto on radalla, niin myös jossain välissä varikko suljetaan. Nyt kuskit ehtivät varikolle sen ollessa auki, mutta tankkausten sekä muiden toimenpiteiden aikana varikko suljettiin – niin edestä kuin takaa.


Se tarkoittaa, että punainen valo palaa sitten varikon tuloaukolla, mutta myös sieltä poistuttaessa! Nyt se paloi kun kärkikuskit olivat poistumassa, joten kärjessä ollut Robert Kubica pysähtyi punaisiin, niin myös toisena ollut Kimi Räikkönen.
Mutta takaa hööki värisokea Hamilton ja pamautti täysillä Ferrarin takaosaan ja sitä myöten Kimin kisa oli ohi. Niin oli toki myös Hamiltonin kisa, mutta johan Lewis selitteli, ettei suinkaan nähnyt edellään olevia, koska hänellä oli niin kiire radalle jotta kärkipaikka säilyisi.


Miten hiivatissa hän olisi voinut päästä varikkokäynnin jälkeen kärkipaikalle kun edessä oli jo kaksi nopeammin varikkokäyntinsä tehnyttä autoa? Selitys oli niin ontuva, että Kimi antoi Hamiltonille tuon nimen puusilmä.
Nyt Kubica pääsi ehjällä autolla radalle, koska Kimi oli jättänyt jopa turvavälin. Robert voitti ja johtaa nyt MM-sarjaa. Hamilton sai tulevaan Ranskan osakilpailuun kymmenen ruudun takamatkan, mutta ei se Kimiä auta, koska hän oli taistelemassa jopa Montrealin voitosta, ilman tätä puusilmää!


Muistan kuulleeni saman nimityksen jääkiekko-ottelussa, jossa päätuomari nimettiin, kirosanojen höysteellä, puusilmäksi.
Nyt vihje SM-liigan erotuomarijohtaja Arto I Järvelälle.
Tuolla formuloissa kaasuttelee, hyvin SM-liigan päätuomariksi sopiva, puusilmä!

Miten niin sopupeli
Tuolla Saksanmaalla epäillään alemmalla sarjatasolla pelatun sopupeli – jalkapallossa.
Ennen viimeistä kierrosta tilanne oli se, että kaksi joukkuetta oli tasapistein putoamiskurimuksessa. Siellä huonomman maalieron omaava joukkue putoaa suoraan alempaan hornaan.


Se paremman maalieron omaava joukkue voitti oman ottelunsa 10-0 ja ehti hieman juhliakin sarjapaikan säilymistä. Mutta sitten tuli tieto toisesta ottelusta. Se huonomman maalieron omannut seura meni ohi voittamalla oman ottelunsa loppunumeroin 54-1. Siis jalkapallossa 54-1.


Miten tuo nyt voisi olla sopupeli? Ovathan moiset tulokset ”normaaleja”.
Ai niin, mutta nythän vasta hokasin, että sitä tietenkin tutkitaan, että missä ihmeen välissä 90 peliminuutin aikana se toinen joukkue on pystynyt tekemään sen yhden maalin! Se lie sopupelin tutkinnan syy?
Jos sattui olemaan paikallisessa Tulosvedossa ja jollain sattui olemaan tuo yksi maali merkittynä myös vastustajalle.
Kaikenlaisia sopupeliepäilyjä sitä sattuu kuulemaankin.


Ei millään listalla
 Oy Veikkaus AB ei kelpuuttanut miesten Kakkosen jalkapallo-ottelua Porin Palloilijat vastaan Forssan Jalkapalloklubi sitten niin millekään listalleen.
Ei Vakiokupongille, ei Pitkävetoon eikä edes Tulosvetoon. Kyseessä sentään miesten Kakkosen sarjaottelu, jossa taisteltiin pisteistä.
No, olihan se kuin Liigajoukkueen ja Nelosen ryhmän välinen peli, joka päättyi PoPan voittoon huikeasti 9-0. Ja olisi voinut päättyä kaksinumeroisinkin luvuin, mutta PoPa vähän armahti FJK:ta. Tosin olisi ollut kiva nähdä, mahtuuko stadionin tulostaululle kaksinumeroinen luku?


Ainakaan Porin stadionin kelloa ei kesän mittaan ole saatu kuntoon. Se näyttelee välillä ihan omia aikojaan peliajan kulusta. Voisi joku kelloseppä, vai tarvitaanko siihen ihan konemestari, kokeilla kellon korjaamista?
PoPan maalivahti Lauri Pirhosen ei montaa torjuntaa tarvinnut tehdä. Onneksi oli todella kesäinen peli-ilma, joten ei Latelle sentään vilu tainnut tulla? Sen sijaan nyt keskikentällä hienosti pelannut Andrew Walker sai jonkinlaisen polvivamman. PoPan lääkäri Jarkko Levola totesi, että vasta tarkemmat tutkimukset kertovat vamman laadun. Vaikka PoPalla on materiaalia, niin ei näin tärkeä mies saisi jäädä sivuun – ainakaan pitkäksi aikaa.


Nyt menee PoPalla hyvin ja väkeä riittää, vaikka EM-kisapeli sekä formulat tulivat samaan aikaan.
Jalkapallolle on Porissa tilaus. Ei ollut pelkoa, että tunsi kaikki katsojat jopa etunimeltä!


Aivan kaavailun mukaan

 Jalkapallon EM-lopputurnauksen kahden ensimmäisen päivän ottelut menivät, kuten ne oli suunniteltu. Jopa Saksa voitti EM-turnauksessa pelin sitten vuoden 1996 jälkeen!


Mutta olisi pieni hiukkanen yllätyksen makua ollut paikallaan. Nyt kaikki kolme pistettä saalistaneet maat (Saksa, Kroatia, Portugali, Tshekki) ovat jatkopeleissä, mikäli pelaavat kahdesta pelistään edes toisen tasan. Näin se on nähtävä.
Joskus on tosin käynyt, että lohkon kaikki joukkueet ovat päätyneet tasapisteisiin. Nyt sitä pelkoa ei enää ole.
Hieman säälittää Sveitsin puolesta. Hyvä taistelu, mutta kapteeni sivussa loppukisat, joten isäntämaat ovat kumpikin ulkona alkulohkon jälkeen. Toki ihmeitä tapahtuu!

Niin sanottu kuoleman lohko
 Eilen on käyty kaksi ottelua lohkossa C, jota myös kuoleman lohkoksi kutsutaan.
Mukana on neljä kivikovaa maata Romania, Ranska, Italia ja Hollanti. Ja kaksi lähtee kolmen pelin jälkeen kotiin.
Ei viitsi edes veikata miten eilen on käynyt. Makein yllätys olisi toki Romanian voitto!
Jänniä pelejä tulee tänäänkin. Espanja-Venäjä ja Kreikka-Ruotsi. Kyllä pitää olla kuvaruudun ääressä, sillä eivät Venäjä ja Ruotsi heittopusseja ole. Mutta ilta on aamua viisaampi.
Tosin kuoleman lohkon peleistä aamu on iltaa viisaampi.
Mielenkiintoista.

Jarmo Liuhala 

10.6.2008 18:12

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva