Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Harri Lehtonen tyytyväinen kokouksen antiin

Epäkohta: Puoluekokouskausi muuttui liian lyhyeksi

Satakunnan sosialidemokraattien puheenjohtaja Harri Lehtonen on pääpiirteissään tyytyväinen Hämeenlinnan puoluekokouksen antiin. Satakunnan omien tavoitteiden täyttymisen lisäksi hän tyytyväinen valittuun puoluejohtoon. Lehtosta jäi harmittamaan vain se, että puoluekokouskausi lyhennettiin aiemmasta kolmesta vuodesta kahteen.

 

- Oli äärimmäisen hieno asia, että Satakunnan piirin asettaman tavoitteet edustuksesta puolueen johtoelimissä toteutuivat. Ari Korhosen valinta puoluesihteeriksi on sekin plussaa, sillä naapurin eli Varsinais-Suomen puheenjohtajana hän tuntee Satakunnan ja Satakunta meidät, joten suhteet puolueen ylimpään johtoon ovat tätäkin kautta kunnossa, Lehtonen sanoi.


Jutta Urpilaisen valinta puheenjohtajaksi oli myös Lehtosen mieleen.
- Puoluejohtoon tehtiin nyt yleensäkin nuorennusleikkaus, joka toivottavasti näkyy jatkossa raikkaina tuulina puolueen linjassa. Raikkaus kiteytyy Jutta Urpilaiseen, jonka kasvot eivät ole vielä kuluneet politiikassa. Toivottavasti hänellä riittää tarmoa vetää puoluetta yhtä raikkaasti.


Harri Lehtosta jäi puoluekokouksen päätöksistä askarruttamaan oikeastaan vain se, että puoluekokouskautta lyhennettiin kolmesta vuodesta kahteen.
- Yleensä en tehtyjä päätöksiä arvostele, vaan hyväksyn enemmistön päätöksen. Kahden puoluekokouskausi on kuitenkin liian lyhyt pitkäjänteiseen politiikkaan. Mutta tämänkin kanssa on nyt tultava toimeen.

Esa J. Wahlman on myös melko tyytyväinen puoluekokouksen päätöksiin ja valintoihin, vaikkakin johdon niin voimakas uudistuminen hänet hieman yllättikin.
- Kun koko johto lasketaan mukaan, puoluehallituksen pöydän ympärillä istuu 21 ihmistä, ja meistä vain viisi oli pöydän äärellä edelliset kolmen vuotta, Wahlman sanoo.


Konkareita ovat Pia Viitanen, Jouni Backman, Tuula Väätäinen, Maarit Feldt-Ranta ja Wahlman.
Vaikka Wahlman kannatti puoluesihteeriksi vaalin niukasti hävinnyttä Esko Rantoa, hän pitää myös Ari Korhosta pätevänä puoluesihteerinä.
- Jutta Urpilaisen johdolla SDP:n politiikkaa viedään varmasti räväkämpään suuntaan, josta ovat jo esimerkkeinä vaatimus maksuttomasta lasten päivähoidosta sekä alle 16-vuotiaiden joukkoliikenteestä.
Lehtosen tapaan myös Wahlman kritisoi puoluekokouskauden lyhentämistä. Ainakin hän olisi halunnut asiasta kunnon äänestyksen, kun päätös nyt testattiin vain tasaväkisellä koeäänestyksellä.

Jukka Vilponiemi 

10.6.2008 17:58

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva