Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Satakuntalaisten asemat SDP:n johtoon hyvät

Satakuntalaisten ehdokkaiden asemat SDP:n johtoelimissä ovat puoluekokouksen ensimmäisen päivän perusteella hyvät. Erityisesti Esa J. Wahlmanin mahdollisuuksia tulla valituksi uudelleen puoluehallitukseen pidettiin eilen erittäin hyvinä, ja Erja Starckin mahdollisuuksia puoluevaltuuston puheenjohtajistoon pidettiin myös hyvinä. Sen sijaan Oulun piiriä edustavan Matti Ahteen mahdollisuudet puoluevaltuuston puheenjohtajaksi alkoivat hiipua yllättävän vaalirahoitussotkun takia.

 

Puoluekokouksen vaalivaliokunnassa Satakuntaa edustava Rainer Lehti sekä piirien välisiin neuvotteluihin osallistunut Satakunnan sosialidemokraattien puheenjohtaja Harri Lehtonen uskoivat torstaina, että Satakunta saa haluamansa paikat.
Täysin kivetön ei Esa J. Wahlmanin tie puoluehallitukseen kuitenkaan ole, sillä kun ehdokkaiden asettaminen iltapäivällä päättyi, puoluehallitukseen oli asetettu 25 ehdokasta, kun jäseniä valitaan 11-14.

Sen sijaan Erja Starckin tie vaikutti helpommalta, sillä hän oli torstain perusteella ainoa ehdokas valtuuston toiseksi varapuheenjohtajaksi.

Satakunnan puoluekokousryhmän etuna pidettiin sitä, että se on ollut koko ajan yhtenäisesti ehdokkaidensa takana. Lisäksi satakuntalaisten ehdokkaat menevät yksiin sukupuolten välisen tasa-arvon mukaisessa jaossa. Erityisesti puoluehallitukseen on ehdolla paljon naisia.

Useiden piirien ryhmät äänestivät omista ehdokkaistaan vielä torstaina kokouspaikalla, ja esimerkiksi Kymen piirin kokousryhmä erotti Hämeenlinnassa neuvottelijansa.

Kokouspaikalla Hämeenlinnan Verkatehtaalla liikkui myös tietoja, joiden mukaan kansanedustaja Antti Vuolanteella olisi nostetta puolueen varapuheenjohtajistoon, mutta Vuolanne ilmoitti eilen Satakunnan ryhmälle, ettei hän ole kilvassa mukana.

Puoluevaltuuston puheenjohtajiston valintakuvioihin tuli torstaina lisäjännitettä, kun valtuuston nykyisen puheenjohtajan, kansanedustaja Matti Ahteen ympärille syntynyt vaalirahoituskohu alkoi paisua.

Kokouskäytävillä Ahteen jatkoa pidettiin kohun takia epävarmana, mutta Oulun piiri – jota Ahde edustaa – piti kuitenkin hänen ehdokkuutensa voimassa.

Varteenotettavimpana ehdokkaana Ahteen seuraajaksi pidettiin eilen kotkalaista kansanedustajaa Sirpa Paateroa. Muut ehdokkaat paikalle ovat Johannes Koskinen, Susanna Rahkonen ja Jouni Backman.

Valtuuston puheenjohtajan vaali voi sekoittaa puoluehallituksen tulevaa kokoonpanoa.

Vaalivaliokunta kokoontui pohtimaan tilannetta torstai-iltana. Puoluevaltuuston puheenjohtajat ja jäsenet valitaan tänään perjantaina sen jälkeen kun puolueelle on valittu uusi puheenjohtaja ja puoluesihteeri. Alkuperäisestä aikataulusta poiketen puoluehallituksen jäsenet valitaan vasta lauantaina.

Jukka Vilponiemi

6.6.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva