Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Eurajoella pienikin koulu puolustaa paikkaansa

Kuva: Eurajoella pienikin koulu puolustaa paikkaansa

Ensimmäisen kauden valtuutettu ja koululautakunnan varapuheenjohtaja Minna From vaikuttaa innostuvan sitä enemmän yhteisten asioiden hoitamisesta, mitä pidemmälle kausi on ehtinyt kulua.

Kuva: Hevosista on tullut Minna Fromin perheen harrastus. Sanni on hankkimassa ohjastajakorttia.

Mukaan lähtemistä hänkin joutui miettimään kovasti, samoin ryhmätyöhön sitoutumista, mutta nyt hän on innolla mukana innostamassa uusia ihmisiä mukaan päätöksentekoon. Vajaan neljän vuoden kokemuksella From nyt vakuuttaa, että valtuutettu ei ole kummajainen, vaan kuntalainen.

Eniten Fromia on työllistänyt koulutoimi kokouksineen ja virkoihin tai sijaisiksi valittavien haastatteluineen. Päätöksenteon hän kuitenkin kertoo sujuneen ilman suurempia ongelmia.

- Eurajoella menee koulupuolella siinä mielessä hyvin, että ei olla jouduttu koulujen lopettamisia pohtimaan.

Hän painottaa pikkukoulut sisällään pitävän kouluverkon alkavan olevan jo kunnalle mainosta, kun lähiseudulta on pikkukoulut lopetettu.

- Eurajoella pienikin koulu puolustaa paikkaansa, minkä opettajat ovat kokeneet hyvänä ja maine on kiirinyt kauas. Tämä näkyy siinä, että meillä riittää opettajan paikkoihin hyviä hakijoita, kertoo From.

Myös rahanjaosta budjetin kautta koulupuolelle From on tyytyväinen. Punakynä ei ole lautakunnan esitysten jälkeen käynyt. Tähän hän uskoo syyn löytyvän siitä, ettei esityksissä ole ollut väljyyttä.

- Määräaikaisuuksia pitäisi kuitenkin saada koulupuoleltakin vähennettyä vakinaistamalla, ja onhan niitä vähennettykin. Niitä täytyy pohtia aina eläkkeelle jäämisten yhteydessä, sanoo From.

Elämänmuutos osui Fromin perheellä muutenkin samoihin aikoihin kun Minna aloitti poliittisen uransa. Hän kertoo aina pitäneensä hevosista ja ratsastaneenkin nuorempana. Harrastus jäi kuitenkin taka-alalle lasten ollessa pieniä.

- Nuorimman tyttären ratsastusharrastusta katsellessa itsellekin iski innostus uudelleen päälle ja neljä vuotta sitten ostettiin oma hevonen, muistelee From.

Tämän jälkeen harrastuksesta tuli koko perheen harrastus. Talo laitettiin myyntiin ja ostettiin toinen Ketunpesästä. Tähän kuului 1,5 hehtaaria laitumeksi sopivaa peltoa ja naapurilta sai vuokrattua lisää.

- Maatilaa me oikeastaan etsittiin, mutta Eurajoelta ei sopivaa löytynyt, kertoo From.
Hän kertoo nykyisen paikan olevan siinä mielessä hyvän, että se sijaitsee lähellä keskustaa ja lapsillakin säilyi sama koulu.
Nyt ratsastustilalle on rakennettu talli neljälle hevoselle. Kaksi paikkaa niistä on nyt vuokralla, mutta itselläkin on nyt kaksi hevosta ja kolmiviikkoinen varsa.

- Toinen hevonen täytyi ostaa raviharjoituksia varten.

Kolmesta tyttärestä nuorin, Sanni asuu vielä kotonaan ja hänellä on tavoitteena hankkia syksyllä ohjastajakortti. Varsan hankkimisellakin taitaa olla yhteyttä tähän suunnitelmaan.

- Varsan hankkimisessa ei varsa ollut päätavoite. Päätavoite on, että varsasta tulisi juoksija, kertoo Minna From.
Eli tavoitteena taitaa olla kumota väite, jonka mukaan rahalla saa ja hevosella pääsee eroon rahoistaan.

Jouko Veijonaho

6.6.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva