Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SDP:n puoluekokous alkoi Hämeenlinnassa

Lähtevä puheenjohtaja Eero Heinäluoma kehotti pääministeri Matti Vanhasta palaamaan kotiin ja ottamaan vastuun vaalirahoituskriisistä.

 

 SDP:n puoluekokous on alkanut Hämeenlinnassa. Avauspuheessaan  eroava puheenjohtaja Eero Heinäluoma arvosteli Koreaan ja Japaniin matkustanutta pääministeri Matti Vanhasta (kesk) kehottamalla häntä palaamaan ensi tilassa kotimaahan ja ottamaan vastuun syntyneen rahoituskriisin selvittelystä.

- Vahnasen hallitus on tällä hetkellä kuin rampa ankka. Hallituksen toimintakyky on vaarassa. Tilanteesa, jossa olemme menossa kohti vaikeampia aikoja, hallitus menettä luottamustaan niin kansalaisten kuin talouselämänkin silmissä, Heinäluoma sanoi.

Hänen mukaansa oppositio on edelleenkikn valmis kuuntelemaan pääministerin tilannearvion pääministerin ilmoituksen muodossa ja lupaa ilmoitukselle myös asiallisen käsittelyn.

Sosialidemokraattisen kolmepäiväiseen puoluekokoukseen osalilstuu 350 virallita kokousedustajaa, joista Satakunnasta on 27.

Puoluekokous valitsee uuden puheenjohtajan Heinäluoman tilalle huomenna perjantaina. Kokouksen alkuperäiseen aikatauluun tehtiin muutos, että perjantaille suunniteltu puoluehallituksen jäsenten vaali siirrettiin lauantaiksi, ja puoluevaltuuston jäsenten vaali siirrettiin lauantailta perjantaille.

Syynä muutokseen on se, että mm. Oulun piiri haluaa varmistaa, että se saa edustajansa, kansanedustaja Matti Ahteen jatkamaan puoluvaltuuston puheenjohtajana. Jos ei tämä onnistu, oululaiset vaativat paikkaa puoluehallitukseen, jota Oulun piirillä ei nyt ole.

Satakunnasta puoluehallitukseen on edelleen ehdolla Esa J. Wahlman Porista sekä puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi Erja Starck Raumalta.

Jukka Vilponiemi

 

5.6.2008 11:30

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva