Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kunta-alalle halutaan selkeät suojelutyörajat

Kunnallisen työmarkkinalaitoksen työmarkkinajohtaja Markku Jalonen painotti Raumalla keskiviikkona alkaneessa kaksipäiväisessä Kunnallisessa työmarkkinaseminaarissa kunta- ja palvelurakenneuudistuksen olevan mittava hanke.
- Jo pelkkä palkkojen yhteensovittaminen tulee kestämään useampia vuosia, Jalonen ennakoi.

 

Seminaarissa pohdittiin kunta- ja palvelurakenneuudistusta ja tuloksellisuuden kehittämistä kunnissa.
Pääsanoma Jalosen puheessa kuitenkin painottui siihen, että jo ennen seuraavaa palkkakierrosta pitää saada sovittua rajat mahdollisten työtaistelutilanteitten varalle.

- Suojelutyöstä pitää pystyä sopimaan niin, että jokainen viranhaltija velvoitetaan osallistumaan työhön niin, että turvaamaan henki, terveys ja omaisuus pystytään turvaamaan työtaistelumuodosta riippumatta. Se ei työtaisteluoikeutta rajoita, painotti Jalonen.

Tupon kaatuminen ei Jalosen mukaan tullut yllätyksenä eikä se, että Elinkeinoelämän keskusliitto linjasi tupo-mahdollisuuden ulos koko organisaatiorakenteesta.

- Totta kai kolmikanta jatkuu, mutta seuraavakin kierros kunta-alalla käydään todennäköisesti liittokierroksena, ennakoi Jalonen.
Hän kuitenkin painotti tarvittavan hintojen ja palkkojen koordinointia, koska viime kierroksen suuruisiin korotuksiin ei Jalosen mukaan ole enää varaa.

Paras-hankkeen toteutumisen todettiin 21:sen kerran järjestettävässä seminaarissa oleva suuren haasteen sinänsä, mutta vielä suuremmaksi sen tekee se, että samanaikaisesti joudutaan vastaamaan epäedullisemmaksi muuttuvan väestörakenteen haasteisiin.
Tämän pitkälle yli kymmenluvun kestävän jakson aikana todettiin henkilöstön joutuvan koville.

- Jotta työssä jaksetaan henkisesti, on luotava sellaisia työympäristöjä, joissa jaksetaan. Muuten ei kilpailussa pärjätä, painotti Kuntaliiton erityisasiantuntija Arto Koski.

Joensuulainen JHL:n pääluottamusmies painotti henkilöstön mukaan ottamisen jo valmisteluvaiheessa olevan tärkeää työssä jaksamisen kannalta.

Joensuun kaupungin edustaja puolestaan kantoi huolta valtiovallan suunnalta tulevien normien määrästä, eikä toivonut niitä ainakaan lisää nyt, sopeutumisvaiheessa.

Jouko Veijonaho

5.6.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva