Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kesätyöt maistuvat peruskoulun päättäneille

Kuva: Kesätyöt maistuvat peruskoulun päättäneille

Kesätöiden aloittaminen maistuu koulun päättymisen jälkeen mukavalta. Ainakin 16-vuotiailla Minna Österlundilla ja Jenna Erikssonilla tuntuu olevan kovin hauskaa ensimmäisenä työpäivänään Porin kaupungin Teknisen palvelukeskuksen puistotoimen palveluksessa.

Nauru on herkässä, kun turvetta levitetään Raatihuoneen puistossa. Tulppaanejakin kaverukset ovat jo ehtineet repimään. - Tuntuu hyvältä, kun ei tarvitse tehdä läksyjä, tytöt sanailevat nauramisen ja talikoinnin lomassa.

Minnalla ja Jennalla onkin erityistä syytä riemuun, sillä tytöt saivat peruskoulunsa päätökseen Länsi-Porin koulussa. Syksyllä molemmat ovat aloittamassa lukion.

Sekä Minna että Jenna löysivät kesätyöpaikkansa sukulaisten ja tuttujen kautta. - Kummisetä työskentelee täällä, ja isosisko oli viime vuonna kesätöissä, Minna kertoo. - Minun mummoni on ollut myös täällä töissä, Jenna jatkaa.

Reipas ulkotyö maistuu molemmille, eikä kummallakaan ollut varsinaisia vaihtoehtoja puistotyölle. Minna on ensimmäistä kertaa kesätöissä, mutta Jennalla on aiemmilta kesiltä kokemusta lehtien jakamisesta. - Tämä on paljon mukavampaa työtä, Jenna vertailee.

Tytöille riittää kuukauden mittainen kesätyöjakso. Loppukesä menee lomailun merkeissä, mutta kummallakaan ei ole vielä tarkkoja lomasuunnitelmia. Kesätöissä tienatuille rahoille löytyy sentään käyttöä.

- Telkkaria olen ostamassa, ja vaatteita, Minna suunnittelee. - Kaikkea krääsää, Jenna naurahtaa.

Minna ja Jenna kävivät Länsi-Porissa koulua rinnakkaisluokilla. Minna kertoo melkein kaikkien luokkatovereidensa olevan kesätöissä, mutta Jennan luokalla peruskoulunsa päättäneistä moni on töitä vailla. - Sitä en tiedä, jäikö moni kesätöitä hakenut ilman työpaikkaa, Jenna miettii.

Sitten jatkuu nauru. Ja talikointi.

Mikko Elo

3.6.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva