Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kierrätystapahtuma tarjoaa perusteellisen tietopaketin torstaina

Kuva: Kierrätystapahtuma tarjoaa perusteellisen tietopaketin torstaina

Porissa keskitytään kierrättämisen iloihin tänä torstaina, kun ympäristötoimisto järjestää kaikille avoimet pihajuhlat Luontotalo Arkin piha-alueella.
Pertti Harju ja Jari Lampinen vetävät torstaina kaksi tunnin mittaista Kierrätysradiota. Tämän jälkeen Kierrätysradio vaimenee Harjun osalta.

Koko päivän kestävässä tapahtumassa keskitytään kierrätykseen laaja-alaisesti. Kirjaston paikoitusalueella on muun muassa ompelija, huonekaluverhooja, suutari, kelloseppä ja kirjansitoja. Kädentaitajat esittelevät, miten vanhasta saa korjattua uudenveroisia tavaroita.

Porin kaupunki osallistuu kierrätykseen lahjoittamalla pois esimerkiksi vanhoja pulpetteja ja tietokoneiden näyttöjä. Kävijöillä on mahdollisuus tuoda jätehuollon kierrätysautoon rikkinäiset loisteputki- sekä energiansäästölamput. 

Päivän aikana tutustutaan myös kasvien kierrättämiseen ja Varaosapankin toimintaan. Tilaisuudessa on ohjelmaa myös lapsille ja Luontotalo Arkkiin on vapaa pääsy. Lisäksi pihajuhlassa nähdään kaksi kierrätysvaatteista koottua muotinäytöstä. Catwalkin tähtenä nähdään Maria Kuusiluoma.

Satakunnan Radio lähettää pihajuhlista kaksi tunnin mittaista lähetystä Kierrätysradioita. Lähetykset ovat osaltaan myös haikeita, sillä pitkäaikaisen juontajan Pertti Harjun ääntä kuullaan Kierrätysradiossa viimeisen kerran torstaina hänen jäädessään eläkkeelle.

- Idea pihajuhlista lähti liikkeelle siitä, että minä jään eläkkeelle syksyllä. Koska Kierrätysradio loppuu nykyisellä formaatillaan, halusimme pitää sen kunniaksi bileet, Harju toteaa.

Tapahtuma järjestetään Maailman ympäristöpäivänä ja sinne odotetaan noin viittätuhatta kävijää. Kierrätyspäivän järjestäjät lupaavat kävijöille pullakahvit.

Kaupunki kierrättää -tapahtuma Luontotalo Arkin piha-alueella 5.6. kello11-17.

 

Lilli Vesa

 

 

3.6.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva