Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

O aika ruusui ja liverryste…

Kuva: O aika ruusui ja liverryste…

Jaa et mitä meinaa?? No ny ollaa taas oikee ryppääs ruusust priamaa. Ylioppilaat saa plätsäs ja reeraa ammattitutkintos saaneet toristukses ja koululaiset kaikki pääsee suvest ny sit nauttii. Siin o onnee kerrakses ja paljo ruusui ja muikki nunnui luulisi ninko vanhaa näämää.

Liverryksel e tarkottanu niit kaikkii fiinei puhheit, joit noil fiiraajil piretää, vaa tota oikeet lintui lauluu voorokauret liki ympäri. Satakiäli ei ainaka malt eres piäneks trykiks lakat laulamast taik silt se kumminki tuntuu. Mahtaa ol kurkku kähheen, ko laulut o laulettu ja tarttee se sit vissii taas uusii lauluiki opetel. Sillai noil kuarolaisil kuulemma ainaki o konserttei jälkee iha takki tyhjän lauluist, pää täyn huumast ja koht sit taas uuret laulut hakuses. No viäl noihi lintuisii mennäkseni ole tänä kevvään ihmetelly kahrenki pihapiiris pöntöttävä kirjosiappopari onnellist liverryst. Kauhee pia meni ohi se huutava hakuvaihe ja ny ei ol mittää määrää sil hellyyrel, jota ne toisilles trahteeraa. Ötököikki ne tuppaa toine toises suuhu voorotelle ja täsä ei voi ol ko ina katteelline, et tuputtas ny munki suuhuni vaik suklaapalase tua viäres kököttävä omani. No vanhuste ole kyl huamannu toine toistas melkei sillo tällö syättävä ninko mansikkaplassil telkus.

No syättämisest tuli viäl miälee nua kräköt, jokka o ny jostai kans ilmestyny kommeenas pihhaa marostaa. Niitte äänt ei juur liverrykseks san, mut se millai ne nappaa maro o ninko tairet. Kräkö tullee hissukses, kallistaa päätäs ja kuulustelle jottai äänii siält maa alt ja siin samas se jo nappaa maro nokkaas, ottaa se suuhus ja sama tiä nappaa toise ja kolmannenki ja melkone matotollo suus sit lentää vissii ruakkii poikasiis. Olenki funteerannu stää, et millai se mahtaa ne enstiks napatut marot tainnuttaa ko se saattaa joskus jättää niit sihe maaha kiäriskellee ja ottaa sit niit usseemma suuhus enne lähtöös. Ja sit sitäki et tekkeek se niist semmost puppuu suussas enneko syättää muksuilles? Luannos nua asjat tuntuu nii reeraa funteeratuilt.

Niist ruusuist ja purkkimyrkrooneist o monel meist ny täl viikol nii ensi miättimist ko sit viäl se ostaminenki. Meil ei ny tänä kevvään ol yhtää lakkiaisii lähipiiris. Tasavuasikemut o kummiflikal ja ko se assuu omakotitalos ni korrii tällätty suvine nätti nunnu passaa kai hyvi. Sillai ne vaa sit nua nuarekki huamaamat vanhenee. Pruukataa sannoo et, sikko täyttää neljäkymet o elämä vast parhait vuasiis vail, mut mone ole kuullu totteeva sillaiki et neljäkymppisen äkkää oma vanhenemises. Sihe astikka o luullu pysyväs lopu ikkääs nuaren. Alka tuntee jottai krämppää ittesäs, mut samal sit ruppee ymmärtää paljo paremmi meit vanhempii ihmisii ja jopa arvostammaaki. Nelikymppine o jo järkiintyny ja elämäki o helpompaa kaiki puali tai ainaki luulis.

Kyl oli muute Pori toriki nii täyn nunnuu ny koko viiko ja vissii ny tryki aikaa jatkoski tai sanosko et koko suve. O ruusui montaa!p färrii ja kokkoo näit juhlijoit varte ja sit noit amppeleit ninko muikki myrkroonei nurkkai fiffaamissee. Ja mikä ny fiffates ko kerranki jo etukättee o luvattu nättii kelliiki viikovaihteeks et voiraa ne onnittelukaffeet juar vaik trekolis.

Onnee vaa tua kaikil koulu päättäneil ja mukuloil oikee kivvaa leppost kessää….

30.5.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva