Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Mahdollinen imagotappio

Kuva: Mahdollinen imagotappio

Porin Ässien jämäkkä johtokunta päätti tiistaina, ettei kohukiekkoilija Jere Karalahdelle tulla tarjoamaan sopimusta patapaitoihin. Päätös on lopullinen, joten siitä ei voi valittaa. Silti sitä voi kommentoida. Tässä voi sanoa, että kolikolla on aina ollut kaksi puolta. Yleinen mielipide, jopa seuran sisällä, tuntui olevan vastaan sitä, että Jerelle edes tarjotaan sopimusta. Ja kyllä se pistää miettimään kun Eurajoelta käsin tulee tekstiviesti, että jos Karalahti tulee Ässiin, niin kirjoittaja siirtyy kettupaitojen kannattajaksi!

Silti kiistämätön tosiasia on se, että toimitusjohtaja ei kiistänyt mahdollista sopimustarjouksen esittämistä (ennen johtokunnan päätöstä) ja SM-liigajoukkueen päävalmentaja olisi ottanut paljon kokeneen Karalahden joukkueeseen! Mutta kun johtokunta päätti asian näin, niin onhan se instanssi, joka vastaa sitten lopullisesta menestymisestä.

Seuralta tuli tietoa siitä, että sopimustarjous on lähtenyt kolmelle pelaajalle. Kyseessä on maalivahti sekä puolustaja ja keskushyökkääjä. Heidän joukkoonsa kuuluu myös ulkomaalaisia. Nythän kiintiö käsittää kolme ulkomaalaista SM-liigaseuraa kohti ja EU-pelaajat ovat ulkomaalaisia siihen asti kunnes EU toisin päättää.

Ihan lonkalta ilmaan arvaus, että maalivahti tulisi Tampereen suunnalta, joten pakki sekä sentteri pienentäisivät ulkomaalaiskiintiötä. Tässä kohtaa kerrotaan, että nämä arvailut ovat vielä vailla pohjaa, mutta eivät sittenkään aivan hukkateillä. Nimiä on turha ennustella, mutta molarin voisi joku tuosta ”vihjesumasta” löytää. Ei kuitenkaan sateentekijää.
PS. Itse olisin tehnyt sopimuksen Jeren kanssa, lakimiesten valvovan silmän alla.

Tulipa tässä samalla pistettyä pää häpeäpaaluun!


Matkailu avartaa
 Siitä ei muuten päästä mihinkään, että matkailu avartaa. Koko ikänsä kotimaakunnassaan viettänyt jää paljosta vaille. Suomi on monien nähtävyyksien maa, jota emme täällä aina edes ymmärrä.

Siksi kannattaa katsoa kotomaan koko kuva läpi. Toki urheilun ystäville tarjonta on hieman heikohko, mutta luonto korvaa nämä puutteet.

Urheilun osalta ehkä merkittävin on Itävallan ja Sveitsin jalkapallon EM-lopputurnaus, joka käynnistyy 7. kesäkuuta Sveitsin Baselissa ja huipentuu 29.6. Wienissä Ernst Happel Stadiumilla pelattavaan finaaliin.

Jalkapallon ystäville seuraamista riittää ja turnauskestävyyttä tarvitaan, sillä Yle tarjoaa kaikki ottelut kuvaruutuun. Matkasuunnitelmissa kannattaa siis huomioida, että majapaikassa on TV. Toki samoilu jää iltaisin vähemmälle.

Jopa Suomen Veikkausliiga pitää peleissä kuukauden EM-tauon, joten veikkaajien kannattaa huomata, että kupongilla on alempien sarjojen otteluja. Vai ettei Suomen kohteilla voi voittaa?

Kysykääpä tuosta asiasta Rauman suunnalta, jonne pamahti viime kierroksen ainoa täysosuma.

Vilpittömät onnittelut.

Kiinnostus väheni

Jalkapallon EM-lopputurnaus ei kiinnosta Englannissa. Se taas johtuu siitä, että maa jäi karsinnoissa ilman lopputurnauspaikkaa. Samasta lohkosta kisoihin menivät Kroatia sekä Venäjä.

Periaatteessa voisi sanoa, että Suomi oli ainakin yhtä lähellä lopputurnausta kuin Englanti – paikka jäi maalin päähän.
Brittien nuivuus lopputurnausta kohtaan on ymmärrettävissä. Yrittämässä oli Englannin lisäksi Skotlanti, Irlanti, Pohjois-Irlanti ja Wales. Eikä ainuttakaan lopputurnauspaikkaa!

Englantilaisten harmituksen määrän ymmärtää, sillä Valioliigassa pelataan Euroopan parasta sarjaa, mutta pitkälti silti ulkomaalaisvoimin. Raha siis ratkaisee, mutta ei tuo lopputurnauspaikkaa. Ihan puskista voi heittää tiedon, että silti Englannin Valioliigan neljän parhaan (ManU, Chelsea, Arsenal ja Liverpool) seuran riveistä EM-lopputurnauksessa pelaa 26 pelaajaa. Tässä ehkä yksi syy, ettei John Terry ja kumppanit mukana ole.

Mestariveikkaus

Kun on jo pistetty Ässien ja Karalahden kohdalla pää pölkylle, niin odotetaan terän putoamista veikkaamalla tulevaa jalkapallon Euroopan mestaria. Tässä kohtaa avainasemaan nousee kaavio, jonka mukaan turnauksessa edetään. Ja lopputulokseksi tulee, että mestari on Saksa.

Miten puuduttavaa sekä suorastaan konemaista jalkapalloa pelaava Saksa voisi jälleen olla ainakin finaalissa. Syy on todella arvontakaaviossa. Saksan kaaviossa ovat mukana mahdollisista mestareista Tshekki ja Portugali (oma voittajatoiveeni), mutta sieltä toisesta suunnasta tulee finaaliin kivikova vastustaja, joka on ehkä joutunut jo pistämään parhaat tehonsa siihen, että yleensä on finaalissa.

C- ja D-lohkoissa pelaavat huippumaat Ranska, Hollanti, Italia, hallitseva mestari Kreikka, Espanja, Venäjä ja jopa Ruotsi. Tästä pääsee siis vain yksi maa finaaliin, jossa se kohtaa Saksan (tai toivottavasti Portugalin). Ennen sitä ei Saksa näitä huippuja kohtaa, joten pelkästään tämä puoltaa sitä, että suuresti inhoamani ”pellefutaaja” Michael Ballack (täysin tunnepitoinen juttu) on mestari.
Silti, eipä edellisen EM-turnauksen finaalissa olisi etukäteen uskonut pelaavan Kreikka ja Portugali. Kaiken lisäksi Kreikka otti mestaruuden.

Jalkapallo on vaikea laji jo siksikin, että sitä pelataan jaloilla ja pallon ollessa pyöreä, pitkän turnauksen parhaaksi ei mikään maa nouse sattuman kautta. Ehkä alkulohkossa voi yhden ottelun töpätä, mutta sitten onkin tosi kyseessä.
Todetaan vielä, että Tshekki voitti sen karsintalohkon jossa myös Saksa oli mukana!

Joukkueurheilun vahvuutta

Laskin tuossa nopeasti, että porilaisista aikuisten joukkueista peräti kymmenen (10) on maan korkeimmalla sarjatasolla. Lajikirjo on laaja, joten jos alatte miettiä, niin speedway kuuluu mukaan.

Varmasti niitä lie jopa enemmänkin, mutta pohtikaa aikanne kuluksi esiin nuokin!

Porin Pesäkarhut on vakiinnuttanut paikkansa pääsarjatasolla ja on jopa tämän kauden yksi mestarisuosikeista.

Urheilutoimenjohtaja Petri Kaijansinkko sanoo seuran katsovan myös tulevaisuuteen ja jatkossa pitää olla omavarainen. Toki aina täsmähankintoja, lajissa kuin lajissa, tulee. Se ei kuitenkaan saa olla päätavoite.

Kun jo kauden tässä vaiheessa Pesäkarhut pystyy julkistamaan ensi kauden sopimuksia, niin siitä pitää ottaa oppia. Sanni Vainio-Hynnilä ja Carita Toiviainen jatkavat ensi vuonnakin Pesäkarhuissa. Tästä mallista saa ottaa oppia vaikkapa jääkiekossa. Tekihän myös HPK sopimuksia pilvin pimein jo joulu- tammikuussa.

Ei vielä suurissa otsikoissa

Satakunnassa on jalkapallossa aikuisten korkeimmalla sarjatasolla pelaava joukkue. Monikaan ei vielä ole sisäistänyt, että porilainen Nice Futis pelaa naisten Liigassa. Ja pelaa muuten tänään säilymisensä kannalta erittäin tärkeän kotiottelun Porin stadionilla

Kello 19 alkavaan otteluun vastustajaksi tulee Tampereen Ilves, jolla on porilaisten tapaan myös yksi piste koossa neljästä ottelusta. Ensimmäinen kolmen pisteen kotivoitto NiceF:lle ja joukkue nousee jopa säilyjän paikalle.

Urheiluruutu on monessa lajissa hyvä mittari. Mikäli se seuraa lajia, niin julkisuus on varma. Naisten Liigan tulokset kerrotaan jokaisen kierroksen jälkeen, joten samalla tulee julki myös kaupungin nimi.

Tollainen, pikku seikalta vaikuttava, imagoasia kannattaa huomata!'

 Jarmo Liuhala

29.5.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva