Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pori haluaa selkoa kunnallisvaalien rahoitusilmoitusten katoamiseen

Porin kaupunginhallitus vaatii kaupungin keskusvaalilautakunnan sihteeriltä Pasi Lehikoiselta selvitystä siitä, miten vuoden 2004 kunnallisvaalien ehdokkaiden vaalirahoitusilmoitukset ovat kadonneet. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mikko Elo pitää tilannetta käsittämättömänä.

 

Lehikoinen on ilmoittanut julkisuudessa, että Porin viime kunnallisvaalien rahoitusilmoitukset ovat kadonneet. Mikään uusi asia ei katoaminen ole, sillä asia on ollut esillä aiemminkin.

Keskusvaalilautakunnalla ei ole varmaa käsitystä siitä, miten ilmoitukset ovat kadonneet. Lehikoinen on kertonut Satakunnan Kansalle, että ne on lainattu. eikä lainaaja ole ilmeisesti palauttanut niitä.

Kaupunginhallitus vaati maanantaina Pasi Lehikoiselta selvitystä asiasta ensi maanantaiksi. Päätös oli yksimielinen, ja esityksen siitä teki puheenjohtaja Mikko Elo (sd), jonka mielestä asiakirjojen katoaminen on käsittämätöntä.

- Kyseessä ovat viralliset asiakirjat, joita ei pitäisi lainata ulkopuolisille. Aiemman käytännön mukaan niitä on vain voinut käydä lukemassa, Elo sanoi.

Perjantain Satakunnan Kansassa annettiin epäsuorasti ymmärtää, että katoamisella olisi jotakin tekemistä sosialidemokraattien kanssa. Mikko Elo hämmästeli vihjauksia ja kiisti ne jyrkästi.

Keskusvaalilautakunnan sihteeriä pidetään taustaltaan kokoomuslaisena, ja keskusvaalilautakunnan puheenjohtajana on Pro Poria edustava Marjatta Landgren.

Myös kansanedustaja Antti Vuolanne (sd) hämmästeli maanantaina sitä, että hänet on yritetty sotkea vaalirahoitusilmoitusten katoamiseen. Vuolanne sanoo antaneensa ilmoituksen, joskin myöhässä.

- Porvarit yrittävät nyt kaikella tavalla hämmentää vaalirahoitussoppaa ja näin kätkeä omia rahoituskuvioitaan. Porvarit jättivät viime eduskuntavaaleissa ilmoittamatta satojen tuhansien eurojen rahat, joilla maahan ostettiin porvarihallitus, Vuolanne sanoi.

Jukka Vilponiemi

27.5.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva