Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Oorteleit hautuumaal…

Kuva: Oorteleit hautuumaal…

Moni meist hautuumaal kävijöist o vissii lukenu suurist plakaateist, et hautoje hoirot muuttuu. Ensi oli oortelit haural mennes ja sit viäl haurallekki oli tällätty iso valkone klappu, josa käskettii ottaa yhteyt hoirost vastaavaa konttuurii.

 Mää sukuhaura vastuuihmisen oli valla halvaukse saar siit klapust, konnettei ol montaakaa vuat ko mee haura ainaishoitosopimust uuristettii ja maksettii seuraavaks kahrekskymmeneks vuareks. Muista hyvi ko me serkukset yhres täst hauta-asjast pauhattii ja torettii et ollaa sit jo yli kahreksakymppisii ko sopimus mennee umpee ja sillo sit vissii o jo nuarempi sukupolvi remmis asjoit hoitamas. Me maksettii sillo mont sattaa euroo lissää ja soli suvel 2002. Aika tyyriit tuntuu ne seurakunna nunnut oleva, jos ny kahreksas vuares saaraa tämmöne raha niihi uppoomaa. Emmää ny nii tyhmä ol ette ymmärtäs muikki kului oleva, mut viikottaisen haural kävijän ole kyl aikalai näit muit hommii pruukannu hoirel ja iha miälelläs viäl kaike lisäks.

No siit klapust haural mää telefuneerasi koht kottii tultuuni ja mul sanottii, et ny hoiretaa toistaseks tämä ja seuraava vuasi, mut sit 2010 kattotaa uusiks. Sanottii viäl et se enttise viire verepisara plassil tullee ny vaa kaks ja havut sit talvel. Ei voi ol tot, et sopimukset voiraa tälläi vaa muuttaa, ei mahru millää mu hujumenttiini se paremmi ko monie muittenka. Kyl meil oli kottii tullu preivin nämä uuret oortelit, muttei mu tullu eres piänee miäleeni niitte koskeva mee voimas olevaa uuristettuu sopimust. Ei kuulu tapoihini pränkät olemattomist asjoist, mut tätä rikottuu sopimust e pir olemattoman asjan ja annanki ny kuuluu täs sepustukses se muillekki. Tiärä et o paljo yht kiukkusii ihmisii ko määki ny täst hautai hoirost.

Jos kaikki oliski ain ollu nii klaarii ko sovittu o, mukko ei ol. Ussei syksysi o kottoo kynitty omist havuist nätit oksat haural, mut kerra ko mää pori kippeet selkää ni meinasi et tälläkköö ny seurakunta ko kerra o maksettukki. No sit mentii onneks kumminki enne pyhhii viäl käymää ja hakoi ei ollu vaik viäreisil hauroil oli. Kysymää mennes pantii syy tiatokonneel et sin oli jääny vahinkos panemat ylös. Sit se kyl havutettii jollai jätehavuil, oli mäntyy, kuust ja sit viäl jottai jalompaaki krännää tällätty pitki maat ja soli ninko rytökärpä pesä ninko pruukataa sannoo. Oikee hävet sai, mut onneks sentää sit tuli lumi ja armahti.

Sillaiki kävi kerra et talviaikaa tuli tähä sukuhautaa hautaus. Haural oli nätti lyhty semmoses taotus koukus ja siin hautaa kaivettaes oli rikottu se lyhty murusiks ja se koukku väännetty sin kaivettuu hautaa. Suuret masinat ko tekkee tämmöst jälkee. Hiuka inhimillisyyt ja rautarauha!p muil sihe hauratuil olis säilyny sillonki.

No o siin hyvvääki sanottavvaa täst hoitamisest. Ne naiset ainaki siin mee haura nurkil tekkee kunno tyät, haravoi siistiks, nyppii kualeentunneit nunnui pois ja mitä kaikkee ny sit tekkeeki, pruiskuttaa ja kastelelee tarpee mukkaa, sikko istutukset o reeras. Viime suven oli siäl oikee joku luavuuttas käyttäny olisko ollu flikka, joka haravoitti semmosii fiinei ja stiilisii kuvioit hauroil. Kuuli mone niit ihasteleva ja itteki annoi kiitost jollekki tyäparil täst silmäilost.

Anteeks jos joku pahotti miäles, mut tot joka sana ja tulipa pantuu paperil.

Ulla H. Leino

23.5.2008 07:42

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva