Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Harri Lehtonen luopui ehdokkuudestaan SDP:n puoluehallitukseen

Esa J. Wahlman vahvoilla jatkoon, Harri Kivenmaa ja Kristiina Salonen ovat mukana puoluevaltuuston johtokuvioissa.

 

SDP:n puoluehallituksessa kolme vuotta istunut Esa J. Wahlman Porista on vahvoilla uusimaan paikkansa, sillä satakuntalaisissa henkilövalinnoissa esillä ollut Satakunnan Sosialidemokraattien puheenjohtaja Harri Lehtonen on päättänyt jättäytyä pois kilvasta.

SDP valitsee uuden puoluejohdon kahden viikon kuluttua Hämeenlinnassa pidettävässä puoluekokouksessa. Satakunnan puoluekokousryhmä kokoontuu lauantaina käsittelemään mm. puoluekokouksen henkilövalintoja.

Harri Lehtonen halusi tehdä päätöksen ehdokkuudestaan ennen tuota kokousta, ja hän on nyt ilmoittanut jättävänsä kilvan puoluehallituksen jäsenyydestä sikseen.

Lehtonen perusteli Uudelle Ajalle päätöstään sillä, että hän haluaa keskittyä toisaalta työhönsä peruskoulun luokanopettajana, toisaalta Satakunnan Sosialidemokraattien johtamiseen. Lehtonen on myös Euran kunnanhallituksen puheenjohtaja ainakin tämän vaalikauden loppuun.

- Olen halukas jatkamaan piirijärjestön puheenjohtajana, kun piirin johto syksyllä valitaan. Piiri puheenjohtajuus ja puoluehallituksen jäsenyys olisivat liikaa yhdelle henkilölle.

- Haluan hoitaa sekä työni että saamani luottamustehtävät sataprosenttisesti, joten en halua haalia liika tehtäviä, Lehtonen sanoi.

Wahlman todennäköisesti jatkaa

Jo tässä vaiheessa on selvää se, että Satakunta saa sosialidemokraattien puoluehallitukseen edelleen jäsenen. Tästä on sovittu piirijärjestöjen neuvotteluissa.

Satakuntalaisten puoluekokousryhmän puheenjohtaja Mikko Elo pitää nyt todennäköisenä, että edustajana puoluehallituksessa jatkaa Esa J. Wahlman.

- Jos neuvottelut puoluekokouspaikalla Hämeenlinnassa johtavat siihen, että puoluehallitukseen pitää meiltä saada nainen, niin sitä pitäisi pohtia kokouspaikalla. Nyt meidän kannattaisi sen sijaan mennä eteenpäin yhdellä ehdokkaalla.

Hallituspaikkaa on tavoitellut myös Krista Kiuru.

Enemmän keskustelua satakuntalaisten ryhmässä saattaa synnyttää maakunnan ehdokas puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi. Paikalla on ollut nyt Johanna Autio Kankaanpäästä, ja hän olisi ollut vahva ehdokas jatkossakin, mutta hän luopui ehdokkuudesta tultuaan valituksi SDP:n toiminnanjohtajaksi Pohjanmaalle.

Satakunta haluaa pitää tuosta paikasta edelleen kiinni, ja ehdolla on tässä vaiheessa Harri Kivenmaa Kokemäeltä. Mikko Elo pitää mahdollisena, että Kivenmaan rinnalla Satakunnan kannattaa pitää esillä myös naisehdokasta, esimerkiksi Kristiina Salosta Raumalta.

Tuomioja, Urpilainen vai Filatov?

Satakuntalaiset puoluekokousedustajat aikovat keskustella lauantaina myös SDP:n puheenjohtajaehdokkaista, mutta Elon mukaan ryhmä tuskin edelleenkään muodostaa yhteistä kantaa puheenjohtajan nimeen.

- Oma tuntumani on, että puheenjohtajakisan kärjessä ovat Erkki Tuomioja, Jutta Urpilainen ja Tarja Filatov.

Puoluesihteerikisa ei ole yhtä selvä vaikka TUL:n pääsihteeri Esko Ranto onkin Elon mielestä vahvoilla.

Jukka Vilponiemi

22.5.2008 08:10

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva