Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kokonainen huvila kuljetettiin Halsualta Reposaareen

Kuva: Kokonainen huvila kuljetettiin Halsualta Reposaareen

Porin Reposaaren loma-asuntomessualueella saatiin keskiviikkoaamuna ihmetellä täysin käyttövalmiin talon asennusta paikoilleen. Teijoperhonen-huvila tuotiin kuljetuslavetilla Halsualta Poriin kokonaisena huonekaluineen, tapetteineen, valaisimineen ja verhoineen päivineen.

65-neliöisen huvilan rakentaminen aloitettiin helmikuun alkupäivinä Teijo-Talot Pohjanmaa Oy:n tehtaalla Halsualla. Talo asennettiin Reposaaren Reelingin alueelle, omarantaiselle huvilatontille messukohteeksi numero 2. Ennen talon asennusta tontille oli tasattu ja tiivistetty sorapatja ja rakennettu vesi- ja viemärivalmiudet.

Talon asennuspäivä oli samalla myös rakennuksen käyttöönottopäivä.

- Halsualla valmiiksi ladattu kahvinkeitin voidaan jo iltapäivällä napsauttaa päälle ja asettua taloksi, Teijo-Talot Pohjanmaa Oy:n toimitusjohtaja Arto Koskela myhäili.

Teijoperhonen nostettiin kuljetuslavetille ja laskettiin valmille tontille yrityksen patentoimalla menetelmällä. Huvilan lisäksi Reposaareen tuotiin myös valmis saunarakennus.

Vuonna 2000 perustettu Teijo-Talot Oy on Suomen ainoa valmistalotehdas. Teijo-talot ovat pääosin puurunkoisia, betoniperusteisia pienrakennuksia. Suurin kokonaisena paikoilleen kuljetettava ja asennettava talo on 130 neliötä.

Arto Koskelan mukaan talot rakennetaan kuivissa sisätiloissa. Silloin jäävät pois kaikki säiden vaihtelut, jotka normaalisti saattavat haitata rakentamista. Näin vältytään myös ikäviltä yllätyksiltä rakennuskustannuksissa.

- Tällä menetelmällä pystytään minimoimaan myös ympäristörasitukset ja jätemäärät. Pihatöihin pääsee vaikkapa heti talon asennuksen jälkeen, koska tontilla ei ole rakennusjätteiden siivoamista.

Teijo-talo on ihanteellinen nuoren parin ensiasunnoksi, sillä myöhemmin samalle tontille voi vaihtaa isomman rakennuksen.

- Ensimmäiseksi taloksi voi valita pienemmän vaihtoehdon ja satsata erityisesti tonttiin. Perheen ja tilatarpeen kasvaessa tontille voi vaihtaa isomman talon ja myydä vanhan eteenpäin, Arto Koskela kiteytti.

Maarit Kautto

22.5.2008 08:01

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva