Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ulvilan kh ei lämmennyt liitosselvitykselle Porin kanssa

Jokilaakson kaupungin liitoshanke eteni Ulvilassa, Harjavallassa ja Nakkilassa. Harjavallasta tulee hallinnointikunta selvityksen ajaksi.

 

Ulvilan kaupunginhallitus ei lämmennyt maanantaina ehdotukselle, jonka mukaan Ulvilan olisi aloitettava kuntaliitosselvityksen valmistelu myös Porin kaupungin kanssa. Sen sijaan Ulvila jatkaa jokilaakson muiden kuntien kanssa kuntaliitoselvittelyjä.

Kaupunginhallitus hylkäsi kaupunginjohtaja Arto Saarisen esityksen, jonka mukaan Ulvila olisi ryhtynyt tutkailemaan mahdollisuutta aloittaa liitosselvitys. Sen sijaan Ulvilan kaupunginhallitus päätti kutsua Porin kh:n keskustelemaan tilanteesta.

Ulvilan kaupunginhallitus käsitteli maanantaina viikko sitten kaupunginvaltuustossa Ari Lehtosen (sd) tekemää aloitetta, jossa esitettiin kuntaliitoselvityksen tekemistä myös Porin kanssa. Tavoitteena olisi kuntaliitos vuoden 2013 alussa.

Sote-yhteistyötä Porin kanssa kiirehdittiin

Ulvilan kaupunki haluaa kuitenkin jatkaa yhteistyötään Porin kaupungin kanssa sosiaali- ja terveystoimen yhteistoiminta-alueen muodostamiseksi.

Ulvilalla on kaupunginjohtaja Arto Saarisen mukaan tällä hetkellä vaikeuksia turvata omat sosiaali- ja terveystoimen palvelunsa, sillä sen henkilöstötilanteessa on tapahtumassa muutoksia, jotka vaikuttavat kaupungin kykyyn turvata ulvilalaisille nämä palvelut.

Kaupunginhallitus päätti eilen esittää Porin kaupungille, että sosiaali- ja terveystoimen yhteistoiminta-alueen valmistelua tiivistetään, jotta Ulvila voisi aloittaa yhteistyön eräillä toimialoilla jo ensi vuoden alussa. Yhteistoiminta-alueen on määrä käynnistyä kokonaisuudessaan vasta vuoden 2010 alussa.

Harjavallasta Jokilaakson hallinnointikunta

Ulvila oli maanantaina kaikesta huolimatta mukana yhteisessä rintamassa Jokilaakson kuntaliitoshankkeen etenemisessä. Se teki samansisältöiset päätökset Harjavallan kaupunginhallituksen ja Nakkilan kunnanhallituksen kanssa kuntaliitoselvityksen viemiseksi eteenpäin. Kokemäen kaupunginhallitus tekee omat päätöksensä viikon kuluttua.

Jokilaakson liitoshankkeen hallinnointikunnaksi päätettiin yhteisesti nimetä Harjavallan kaupunki, ja hankkeen työnimeksi annettiin Jokilaakson kaupunki.

Kuntajakokoordinaattorin palvelut ostetaan Kokemäen kaupungilta, ja koordinaattoriksi nimettiin Kokemäen elinkeinoasiamies Minna Katajala.

Hankkeen ulkopuoliseksi selvitysmieheksi päätettiin palkata johtava konsultti Jarkko Majava FCG Efekto Oy:stä ilman kilpailutusta.
Kukin kunta valitsee hankkeen ohjausryhmään omat edustajansa.

Jukka Vilponiemi

20.5.2008 08:53

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva