Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

STTK:n Mäenpää: Vaalirahoitussotku ratkaistava nopeasti

Kuva: STTK:n Mäenpää: Vaalirahoitussotku ratkaistava nopeasti

Porissa maanantaina vieraillut STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää toivoo nopeita ratkaisuja vaalirahoitusten läpinäkyvyyden lisäämiseksi. Nykyinen tilanne syö hänen mielestään politiikan uskottavuutta ja luotettavuutta ja vaikuttaa myös syksyn kunnallisvaaleihin.

Mäenpää epäilee, että kuntalaiset eivät voi antaa luottamustaan eli äänestää vaaleissa, jos vaalirahoitussotkua ei saada pian selvitetyksi.

Mäenpää puhui Porissa myös kuntayhteistyön ja kuntaliitosten puolesta.

– Lähestyvät vaalit eivät saisi halvaannuttaa kuntien yhteistyöhankkeita.

STTK:n TNS Gallupilta tilaaman tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat aiempaa valmiimpia kuntaliitoksiin kunnallisten palveluiden turvaamiseksi.

– Tähän saakka liitoksia on vastustettu melko yksituumaisesti. Nyt näyttää siltä, että suomalaisille tärkeämpiä ovat sittenkin palvelut kuin niiden tuottamiseen liittyvät rakenteet.

Mäenpää toivoo, että myös päättäjät olisivat valmiita muutoksiin.

Mäenpää ja muut STTK:n edustajat tapasivat päivällä Porissa kaupungin johtoa. Mäenpään mielestä Porin seudun sosiaali- ja terveystoimen yhteistyöprosessi on hyvä suuntaus, mutta muuten hän ei ”aluetta ulkopuolelta katsovana” antanut kovin korkeaa arvosanaa Porin seudun yhteistyölle.

Hän ihmetteli, miksei Porin seudulla löydy laajempaa halukkuutta ajaa aluetta elinkelpoisempaan suuntaan.

– Porin seudulla pitäisi ottaa rohkeammin ja ennakkoluulottomammin askeleita eteenpäin, eikä katsoa taaksepäin. Luulisi että olisi löydettävissä koko alueen yhteisen kehittämisen suunta, joka voisi johtaa kuntaliitoksiinkin.

STTK on kysellyt vajaalta sadalta Karhukuntien alueen jäseneltään muun muassa äänestämisestä ja tärkeimmistä kunnallisvaaliteemoista. Samoin kysyttiin arvioita kotikunnasta.

Vastaukset olivat hyvinkin kriittisiä: kun piti arvioida omaa kuntaa asteikolla yhteistyökykyinen vai riitelevä, painottuivat vastaukset riitelevän puolelle. Samoin  päätöksenteossa nähtiin enemmän vanhakantaisuutta kuin uudistushaluja ja enemmän etäisyyttä kuin ihmisläheisyyttä.

Vastaajista 87,6 prosenttia aikoo äänestää kunnallisvaleissa. Tärkeimmät teemat olivat vastaajien mielestä terveyspalvelut, vanhustenhuolto, uudet työpaikat ja opetuspalvelut.

STTK oli Porissa liikkeellä syksyn kunnallisvaalien merkeissä. Kunta menestyy -maakuntakiertueen tavoitteena on aktivoida kuntalaisia keskusteluun tärkeistä vaaliteemoista ja saada heidät äänestämään.

Lisäksi eilen järjestettiin jäsenilta, jossa poliittisen paneelikeskusteluihin osallistuivat kansanedustajat Timo Kalli (kesk), Sampsa Kataja (kok) ja Antti Vuolanne (sd) sekä Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola.

Heli Kokko

 

20.5.2008 08:45

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva