Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Maria Guzenina-Richardson Demarinaisten puheenjohtajaksi

Kuva: Maria Guzenina-Richardson Demarinaisten puheenjohtajaksi

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson on valittu Sosialidemokraattisten Naisten puheenjohtajaksi. Aiempina puheenjohtajina ovat toimineet muun muassa kansanedustajat Tarja Filatov ja Liisa Jaakonsaari. Valinta tapahtui sunnuntaina Helsingissä pidetyssä Demarinaisten liittokokouksessa. Vastaehdokkaat kansanedustajat Tuula Peltonen ja Krista Kiuru saivat yhteensä 87 ääntä. Guzenina-Richardsonin äänimäärä oli 101.

Varapuheenjohtajiksi valittiin kansanedustaja Tuula Peltonen sekä Palvelualojen Ammattiliiton kansainvälisten asioiden sihteeri Tarja Kantola. Merja-Hannele Vuohelainen valittiin yksimielisesti jatkamaan Demarinaisten pääsihteerinä.

Kunnia, joka velvoittaa

Maria Guzenina-Richardson ilmoitti ottavansa Demarinaisten puheenjohtajuuden vastaan avoimin sydämin. Hänen mukaansa puheenjohtajuus on kunnia, joka velvoittaa.

- Vaikka maamme hallituksessa on määrällisesti vahva naisedustus, on erikoista, että naisten arkea koskettavat asiat eivät nouse heidän toimestaan vahvemmin esille. Päivähoitomaksujen korotukset koskettavat tavallisia alle keskitulon omaavia perheitä, jotka joutuvat muutenkin tiukille asumiskustannusten, ruoan hinnan ja liikkumisen kallistumisen vuoksi, Guzenina-Richardson totesi.

Hän muistutti myös terveydenhuollon palvelumaksujen vaikuttavan juuri palveluita eniten tarvitsevien pitkäaikaissairaiden, työttömien ja eläkeläisten asemaan.

- Se, että eläkeläisellä tai työttömällä ei ole korotusten jälkeen varaa vaikkapa hammashuoltoon sotii kaikkia inhimillisyyden periaatteita vastaan.

Guzenina-Richardson kannusti demarinaisia vaatimaan oikeudenmukaisuutta ja tekemään sinnikkäästi työtä kaikilla vaikuttamisen foorumeilla.

- Kun myrsky nousee, toiset etsivät hädissään seinää, jonka taakse suojautua, meidän naisten on syytä kulkea rohkeasti kohti tuulta ja rakentaa tuulimyllyjä, hän korosti.

Maria Guzenina-Richardson kannustaa demarinaisia vaatimaan oikeudenmukaisuutta.

Maarit Kautto

20.5.2008 08:28

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva