Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ihanat Aasit Ihaa ja Urho taas kesäksi Kirjurinluotoon

Kuva: Ihanat Aasit Ihaa ja Urho taas kesäksi Kirjurinluotoon

Sympaattiset miniaasit Ihaa ja Urho viettivät viime kesän Kirjurinluotoon rakennetussa aitauksessa ja raivasivat tiensä kaikkien porilaisten sydämiin. Nyt Ihaa ja Urho ovat palanneet, mutta hieman eri paikkaan. Aasipariskunnan upouusi aitaus sijaitsee Kirjurinluodontien varressa, vastapäätä Satakunnan Vihertietokeskusta ja kaupungin puistotoimen tukikohtaa.

Kuva: Tempperamenttinen aasiori Urho oli sen verran innoissaan Kirjurinluotoon muutosta, että nosti häntäänsä ja päästi oikean aasinkiljaisun. Urhoa pitelee omistaja Katja Laine.

Talven aasit viettivät kotitallissaan Ruosniemen Suoahteella shetlanninponien kanssa. Kirjurinluotoon ne tulivat mielellään. Lähiajoiksi ennustetut yöpakkasetkaan eivät aaseja puraise, sillä kylmyys kestää vain lyhyen aikaa ja isossa aitauksessa eläimet voivat pysytellä liikkeellä. 
Ihaa ja Urho astuivat eilen reippaasti ulos kuljetusvaunustaan emäntänsä Katja Laineen johdolla. Erityisesti nuori ori Urho oli niin innoissaan, että kajautti ilmoille oikean aasinkiljunnan. Ihaa-tamma otti muuton hiukan rauhallisemmin ja rouskutti vain tuoretta ruohoa puolisonsa mekastaessa.
- Ihaa on oikea cityaasi - se selvästi nauttii kaupunkilaiselämästä ja ihmisistä. Tämä kävi ilmi seurakuntayhtymän Ristin tie -tapahtumassa, jossa Ihaa ”näytteli” aasia kohtauksessa, jossa Jeesus ratsastaa kaupunkiin.
- Tapahtumaan osallistui reilut 20 000 ihmistä ja oli pimeää, mutta Ihaa ei ollut moksiskaan. Urho sen sijaa on paljon itsepäisempi ja tulisempi luonteeltaan, Katja Laine juttelee.
Katjan mukaan aasit osoittautuivat viime kesänä Kirjurinluodon vetonaulaksi ja ne valloittivat kaikkien sydämet. Ihaa ja Urho saivatkin koko kesän olla rauhassa kiusaajilta.
Tänä keväänä Katjalta on jo ehditty kovasti kysellä, koska aasit oikein tulevat kesälaitumelleen.
4-vuotias Ihaa on Katja Laineen ensimmäinen aasi ja hankittu Ruotsista. 3-vuotias Urho puolestaan on kotoisin Kaustisilta. Molemmat tulevat helposti aidan luokse tapaamaan katselijoita ja odottelemaan makupaloja. Niille ei kuitenkaan saa antaa muuta kuin ruohoa tai korkeintaan hiukan porkkanaa tai omenaa.
- Leipää ei aaseille saisi antaa mielellään lainkaan. Joka ilta tuon niille omat kipalliset sopivaa ruokaa ja ne saavat myös heinää tarpeen mukaan. Aitauksen katoksessa on suolakivi ja aina raikasta vettä.
Aasipariskunta viettää kesää Kirjurinluodossa syyskuun loppuun asti. RMJ:n ja Jazzien ajaksi ne tosin viedään omaan kotitalliinsa, mutta tuodaan takaisin heti tapahtumien jälkeen.
Katja Laine kiertää työkseen markkinoilla ja tapahtumissa kuuden shetlanninponinsa kanssa järjestäen ratsastusta ja poniajelua. Poniratsastusta on tarjolla pientä korvausta vastaan myös Kirjurinluodossa, aasiaitauksen luona joka tiistai kello 16-18.
Maarit Kautto
 

16.5.2008 09:10

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva