Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Säkylän terveydenhuollon palvelut paranevat entisestään

Kuva: Säkylän terveydenhuollon palvelut paranevat entisestään

Säkylässä on meneillään Säkylän ja Köyliön terveydenhuollon kuntayhtymän, noin 5,3 miljoonan euron terveyskeskuksen ja vuodeosaston saneeraus ja laajennustyöt. Henkilöstö voi vai hykerrellä tyytyväisyydestä, kun tilat saadaan 2000-luvun tasolle.

Kuva: Sekä Kumlander, Salo-Kivinen että Henriksson pitävät varmana sitä, että Pyhäjärviseudun kuntien yhdistämisen kautta saadaan turvattua enemmän, kuin muilla vaihtoehdoilla.

Ylilääkäri Markku Kumlander, ylihoitaja Heli Salo-Kivinen terveydenhuollon sekä lähihoitaja Irmeli Henriksson vanhustyön puolelta ovat tyytyväisiä lisätilaan ja ajanmukaisiin tiloihin, mutta myös siihen, että samalla henkilökuntaan tulee lisäystä.
Vaikka uuteen sairaalaan ei tule kuin neljä lisäpaikkaa, saadaan niitä tarvittaessa lisää kymmenen, minkä pitäisi riittää siihen, että käytäväpaikoista voidaan luopua.
- Asiakkaiden näkökulmasta katsottuna tärkeintä on intimiteetin paraneminen, pohtii Salo-Kivinen.
Nyt alkaa näyttää jo varmalta, että uudet tilat saadaan otettua käyttöön vuodenvaihteeseen mennessä. Ainakin tässä vaiheessa aikataulusta ollaan hiukan edellä.
Myös talousarviossa näytettäisiin tämän hetken tietojen mukaan pysyttävän, vaikka keittiön uusimisessa tulikin pieniä yllätyksiä eteen.

Asiakkaat tyytyväisiä
Kyselyn perusteella ja kuntalaisten puheista voidaan päätellä Säkylän ja Köyliön terveydenhuollon palveluihin ja toimintaan oltavan tyytyväisiä. Kyselyssä ei juuri valitettavaa löytynyt ja kylänraitillakin on valituksissa hakemista.
Tyytyväisyyden säilyttämisessä tulee olemaan tehtävää myös kuntaliitoksen jälkeen. Euralla lienee syytä tutkia tarkkaan, mihin hyvä palvelu perustuu.
Henkilöstö pitää Kumlanderin, Salo-Kivisen ja Henrikssonin mukaan joustavaa ja kehityshakuista henkilöstökulttuuria tyytyväisyyden pääarkkitehtina. Pohdinnassa esiin nousee myös kevyt hallinto ja hyvä henkilöstömitoitus ja hyvä yhteen puhaltamisen meininki.
- Vaikea sanoa, mistä tyytyväisyys syntyy, mutta asiakkaat näyttäisivät olevan valmiit tyytymään vaatimattomampiinkin olosuhteisiin kun saavat hyvää palvelua, pohtii ylilääkäri Kumlander.
Säkylässä on myös vanhustyön osastot samassa yhteydessä ja yhteisen hallinnon alaisina. Tämän katsotaan tuovan lisäresursseja molemmille puolille.
Kuntayhtymän henkilöstön puolella pohditaankin, onko päättäjät olleet aikanaan viisaita, vai onko ratkaisut syntyneet tilojen myötä vahingossa.
Joka tapauksessa henkilöstö on nyt lähtemässä luottavaisin odotuksin kuntaliitokseen.
- Työ ei tule muuttumaan ja sama apu ja huolenpito tullaan tarjoamaan. Vain pienellä joukolla kuntalaisia tuntuu olevan pelkona palvelujen heikkenemisestä ja sekin johtuu lähinnä tiedon puutteesta, pohtii kunnan päätöksenteossa mukana oleva Henriksson.
Sekä Kumlander, Salo-Kivinen että Henriksson pitävät varmana sitä, että Pyhäjärviseudun kuntien yhdistämisen kautta saadaan turvattua enemmän, kuin muilla vaihtoehdoilla.
Jouko Veijonaho

16.5.2008 09:13

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva