Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kylien asema ja lähipalvelut tärkeitä köyliöläisille

Kuva: Kylien asema ja lähipalvelut tärkeitä köyliöläisille

Kaksi asiaa, lähipalvelujen ja kylien aseman säilyminen nousevat Köyliön kunnanjohtaja Seppo Saarisen näkemyksen mukaan köyliöläisten kärkitavoitteiksi kuntaliitoksessa.
- Kylien aseman säilyminen uudessa Eurassa on tärkeää. Niissä on totuttu tekemään tärkeää työtä omaksi ja myös yhteiseksi hyväksi, perustelee Saarinen.

Lähipalvelujen säilyttämisen tärkeyden puolesta puhuu maanantaina kunnanhallituksen tietoon saatettu, lähes 700 kuntalaisen aloite jossa toivottiin köyliöläisille vanhuksille perustettavaksi oma, ympärivuorokautista hoivaa tarjoava vanhusten palvelukoti Köyliön alueelle. Tämä sitä varten, että väestö ikääntyy ja ympärivuorokautisen hoivan tarve kasvaa. Köyliössä vanhusten palvelutalon tarve nähdään tarpeelliseksi, jotta vanhukset voisivat asua lähellä kotiaan.
Saarinen kertoo, että asian valmistelua jatketaan. Hän toivoo, että vastaus adressin jättäjien pyyntöön löytyisi yksityiseltä puolelta.
- Yksityinen taho voisi perustaa palvelukodin tai talon, josta kunta yhdessä asukkaan kanssa ostaisi palvelut, pohtii kunnanjohtaja.
Saarisen mukaan Köyliössä on varsin yleisesti nähty, että kuntaliitoksen kautta pystytään parhaiten turvaamaan palvelujen säilyminen mahdollisimman lähellä.
- Tärkeänä pidetään esimerkiksi sopimuksen kirjausta Kepolan terveysaseman säilyttämisestä, kertoo Saarinen.

Nuoretkin pitää muistaa
Saarinen on siinä mielessä huolehtinut nykymenosta, että nyt tunnutaan joka kunnassa kantavan murhetta vain vanhusten palvelujen turvaamisesta, kun pitäisi muistaa myös nuoret ja perheet. Hän onkin tyytyväinen paikallisten nuorten aktiivisuuteen.
- Nuorisoparlamentti on ottanut kuntaliitosasioissa yhteyttä ja muistuttanut, ettei nuorisoa ja nuorisotiloja saa unohtaa kuntaliitoksessa. Kyllä pelimerkkejä täytyy muuallekin löytyä kuin vanhustenhoitoon, painottaa Saarinen.
Saarinen, joka itse keskittyy kuntaliitoksen jälkeen elinkeinotoimintaan, toteaa jo nyt hoitavansa tehtäviä hiukan limittäin ja lomittain. Kunnanjohtajana hän pitää yhdistymisaikaa turhan pitkänä.
- Tässä on poikkeuksellisen pitkä valmistautumisaika, mistä tulee sellainen vaara, että jäädään kellumaan ja kehittäminen pysähtyy, pohtii Saarinen.
Hän painottaa kellumisvaaraa lisäävän senkin, että vaikeimmat asiat jäävät joka tapauksessa uuden kunnan ratkaistavaksi.
- Isommat hankkeet pohdimme Pyhäjärviseudulla yhdessä, mutta esimerkiksi tievalaistusta ja kevyenliikenteen väyliä kehitämme maltillisesti. Meillä ei ole myöskään tarkoitus siirtää välttämättömiä tekemisiä uudelle kunnalle, painottaa Saarinen.
Hän uskoo ensi vuoden talousarvion laatimisen tapahtuvan normaalisti, mutta uskoo jo seuraavaa rakennettavan enemmän yhteisesti.
Jouko Veijonaho

16.5.2008 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva