Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pia Viitanen haluaa sosialidemokraatteihin tekemisen meininkiä

Kuva: Pia Viitanen haluaa sosialidemokraatteihin tekemisen meininkiä

Kun SDP:n puheenjohtajaehdokkaiden paneelikeskusteluja on jäljellä enää viisi vajaasta paristakymmenestä, kansanedustaja ja SDP:n I varapuheenjohtaja Pia Viitanen, 41, sanoo, ettei kyllästytä vielä lainkaan.

 - Yhteishenkemme on hyvä, ja näen kiertueen meille kaikille myönteisenä oppimisen kokemuksena.
 - SDP on joukkoliike, kukaan ei ole yksin eikä kukaan ole se ainoa viisas. Olemme voineet oppia toinen toisiltamme, Viitanen tiivistää kiertueen antia.
 Se on hänen mielestään palvellut myös SDP:n uuden nousun tarpeita. Viitanen sanoo, että puolue tarvitsee uusia ideoita ja uskottavia visioita menestyäkseen tulevaisuudessakin.
 - Miten pidetään nykyistä paremmin huolta ympäristöstä, miten sosiaaliturvaa ja verotusta kehitetään oikeudenmukaisesti, hän nostaa esimerkeiksi.
 - Kaikkihan sanovat, että ympäristö on tärkeä, ja että köyhistä on pidettävä huolta, mutta meidän ratkaisumme poikkeavat porvarillisten puolueiden linjasta.
 Kunnallisvaalien alla on luontevaa puhua mm. päivähoidosta, julkisesta liikenteestä ja koulusta.
 - Kauaskantoisista, hienoista ideoistamme on saatava myös päiväkohtaisia, ihmisten arkeen parantavasti vaikuttavia teemoja. Poliittisen liikkeen uskottavuus rakentuu niin, että se pystyy puhuttelemaan ihmistä hänen omien tarpeidensa kautta.

”Tekemisen meininki”
Kolmanneksi lenkiksi nousuun Viitanen takoo puolueen sisäisen uudistumisen.
 - Kysymys on myös tavasta, jolla teemme politiikkaa. Meihin on oltava mukava samaistua. Göran Perssonin mukaan vaalit voittaa se puolue, jossa on kaikkein hauskinta
 - Meistä täytyy huokua tekemisen meininki, yhteishenki, usko omaan toimintaamme. Eduskuntavaaleissa meille heitettiin pallo, että näyttäkää, keitä te olette. Siitä pallosta on otettava koppi.
”Demokraattinen, päättäväinen”
Puheenjohtajana Viitanen olisi omien sanojensa mukaan demokraattinen ja päättäväinen vastuunkantaja.
 - Huolehtisin siitä, että liikkeen erilainen asiantuntemus pääsee mukaan päätöksentekoon. Ja kun päätökset on tehty, niihin on sitouduttava ja kannettava vastuu, vaikka tulisi joskus lunta tupaan.
 Viitanen ei lähde määrittelemään, olisiko keskusta tai kokoomus SDP:lle mieluisampi kumppani hallituksessa, jos valintatilanne tulisi eteen.
 - Kansa määrittelee päälinjat hallitusta rakennettaessa. Tosin olen joskus unelmoinut mahdollisuudesta kokeilla hallituspohjaa, jossa olisivat SDP, vihreät ja vasemmistoliitto. Tiedän, että tämä asetelma on varsin haasteellinen.
 Keskustasta ja kokoomuksesta SDP:llä on kokemusta hallituskumppanina, ja Viitaselle käyvät molemmat. Vaalitulos ratkaisee.
 - En kuitenkaan jaa käsitystä, että keskusta olisi sosiaalisempi kuin kokoomus. Molemmilla on porvarilliset arvot.

Nykyinen Nato-suhde käy
Viitasen mielestä Suomen nykyinen suhde Natoon on ”ihan ok”. Häntä harmittavat valtavirran ajatukset, että muutamassa vuodessa Suomi on joka tapauksessa Naton jäsen. Hän ei niitä ajatuksia hyväksy.
 - Onko nykyisin ainoa poliittinen avaus vaatia jäsenyyttä Natossa? Turvallisuusuhkia ovat myös ilmastonmuutos ja ympäristöongelmat. Eikö olisi nykyaikaa ehdottaa - ajatusleikkinä - ilmastonmuutosta torjuvien kansainvälisten joukkojen perustamista?
UP/Jouko Hovi

16.5.2008 09:18

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva