Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SuomiMies patistaa miehet liikkumaan

Kuva: SuomiMies patistaa miehet liikkumaan

Suomalaisten miesten hyvinvoinnin asialla oleva SuomiMies seikkailee- rekkakiertue parkkeerasi keskiviikkona Porin torille. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Kunnossa kaiken ikää-ohjelma, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera ja Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry.

Kuva: Porilaiset miehet ujostelivat, kun aerobiccaaja Rita Niemi johti liikuntatuokiota yleisölle.

Tapahtumassa testattiin porilaisten miesten kuntoa ja elämäntapoja. Tapahtuman pääasiallisena tarkoituksena on antaa miehille kuva heidän hetken kunnostaan ja saada työikäiset suomalaismiehet liikkumaan. Runsaat tiedotuspisteet antoivat vinkkejä esimerkiksi ruokavalioon, terveydentilan parantamiseen ja eri liikuntamuotoihin.
Tapahtuman kenttäpäällikkö Kaisa Saarentola rohkaiseekin miehiä testauttamaan kuntotilanteensa millä tahansa tavalla.
- Ensimmäisessä tapahtumamme Tampereella vuonna 2004 houkutteli 15 ilmoittautuneen sijasta 75 miestä paikalle. Mitä enemmän ylipainoa on, sen tärkeämpi olisi saada tietoa tilanteestaan ja alkaa liikkua. Miehet ovat olleet todella kiinnostuneita omasta tilastaan ja testaajia on ollut viime vuonnakin 3500 kappaletta.
Eteran työhyvinvoinnin asiantuntija Sirpa Arffan kertoo erityisesti yli 60-vuotiaiden miesten tarvitsevan parannusta elämäntyyliinsä.
- Suomessa on noin 220000 henkeä työkyvyttömyyseläkkeellä. Haluamme, että ihmiset hyödyntävät sen oman potentiaalinsa, joka heistä irtoaa parhaimmillaan hyväkuntoisena.
Arffan kertoo hyväkuntoisuuden ja pidemmän työuran aiheuttavan etuja kaikille osapuolille. Hän kehuu SuomiMies-testipaketin antavan miehille rahanarvoisia vinkkejä tulevaan.
- Työnantaja ja yhteiskunta tarvitsee hyväkuntoisia työntekijöitä. Työntekijä taas saa hyväkuntoisena pidemmän työuran tekevänä paremman eläkkeen, arvioi Arffan.
Tapahtumassa miehille tietoiskuja jakanut maalaislääkäri Tapani Kiminkinen on huolestunut työikäisten miesten kuolintilastoista.
- Viinaan tai sepelvaltimotauteihinhan miehet useimmiten kuolevat, täräyttää Kiminkinen.
Kiminkinen on myös huolissaan nykyajan lihoamisepidemiasta. Kunnossa kaiken ikää haluaa osaltaan potkia miehet liikkeelle, jotta lihavuuskäyrä saadaan laskuun.
- Vain noin 26 prosenttia työikäisistä miehistä on normaalipainoisia. Metabolinen oireyhtymäkin lisää helposti 20 syytä valtimoahtaumatautien saamiseen, harmittelee Kiminkinen.
Kiminkinen löytää valtimotauteihin syyn ruokavaliosta.
- Eivät ne valtimot ahtaudu ilman korkeaa kolesterolia, arvioi Kiminkinen.
SuomiMies seikkailee-rekkakiertue vierailee kevään aikana vielä Turussa, Lappeenrannassa, Kouvolassa ja Helsingissä.
Tuomas Bärlund

15.5.2008 08:45

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva