Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porissa lintuasumisen uusimmat trendit

Kuva: Porissa lintuasumisen uusimmat trendit

Reposaaren loma-asuntomessujen ohella saadaan Porissa ihailla kesällä myös eläinkunnan asumisen uusimpia trendejä. Porin kaupungin puistotoimi, taidemuseo ja lastenkulttuurikeskus järjestävät kesä- ja heinäkuun aikana lintujen asuntomessut Hanhiluodolla.

Puistotoimen tekemien pönttöjen ohella myös Porin koululaiset pääsivät tuunaamaan omia asuntoja siivekkäille. Neljässä työpajassa pääsivät Cygnaeuksen, Uudenkoiviston ja Vähärauman koulujen oppilaat viimeistelemään mieleisensä lintukodin. Lintukotien pohjana toimi arkkitehti Mikko Nurmisen suunnittelema KUUTIO-asuntomoduli.
Oppilaat työstävät messuille 50 linnunpönttöä. Tämän lisäksi puistotoimen henkilöstö on rakentanut jo monia asuntoja. Valikoimasta löytyy kerrostaloja sekä ”kelluvia” asuntoja Reposaaren tyyliin.
Museolehtori Mirja Ramstedt-Salonen on iloissaan puistotoimen hyvästä pitkään hautuneesta ideasta.
- Aluksi idea huvitti suunnattomasti, mutta onhan tämä todella hieno idea varsinkin nyt loma-asuntomessujen aikaan. Lapset voivat todella toteuttaa mielikuvitustaan asuntojen kanssa. Asuntoja voi viimeistellä esimerkiksi tikkujen, höyhenien, maalien ja puupalojen kera.
Cygnaeuksen 4B taideluokan oppilaat Sofia ja Kata olivat päätyneet ruskeaan maaliin asuntoa viimeistellessään.
- Olemme yhdessä päättäneet värit ja suunnittelun. Laitamme asuntoon varmaankin erillisen katon, oven, ikkunan, postiluukun ja parvekkeen, suunnitteli Kata.
Tyttöjen mielestä suunnittelu ja itse toteutus olivat yhtä mieleistä puuhaa. Käsien tahriintuminen ja maalin roiskuminen ei haitannut. Rakentajat eivät lopulta halua asuntoonsa mitä tahansa asukkia.
- Kyllä sen pitää olla joku söpö lintu, nauravat tytöt.
Lintujen Asuntomessujen avajaiset pidetään 3. kesäkuuta kello 13 Hanhipuistossa. Messut ovat yleisön nähtävillä 6. heinäkuuta asti.
Tuomas Bärlund

13.5.2008 09:11

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva