Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Perdido sai kasteen, tekijät kiitokset

Kuva: Perdido sai kasteen, tekijät kiitokset

Työturvallisuus oli päivän sana lauttarungon valmistumis- ja lähtöjuhlassa Technip Offshore Finlandin telakalla Porin Mäntyluodossa perjantaina. Suorastaan otettu telakan osaamisen tasosta sanoi olevansa Yhdysvalloista saapunut Technipin Perdido -lauttaprojektin johtaja Dale Snyder. 168 metriä pitkä ja yläosan halkaisijaltaan 36 metrin oleva Perdidon runko on lastausta vaille valmis.

- Olette osoittaneet, että on mahdollista tehdä turvallisesti laadukasta työtä aikataulussa pysyen, Snyder painotti.
Työturvallisuutta on korostettu telakalla varsinkin pyöreiden spar-runkojen valmistuksen ajan. Runkoja on valmistunut keskimäärin lähes yksi vuodessa. Perdidon myötä Porissa valmistettuja runkoja on nyt täysi tusina. Kaikki ne ovat syvien vesien öljykentille Meksikonlahdelle.
Perdidon tilaajan Shellin työturvallisuustiimin päällikkönä Mäntyluodossa ollut Paul Dixon totesi myös yhteistyön toimineen ja antaneen hyvän tuloksen.
- On ollut hienoa tehdä työtä tämän henkilökunnan kanssa, Dixon kiitteli.
- Voin ylpeänä todeta tehneemme 2,2 miljoonaa työtuntia ilman suurempaa tapaturmaa, totesi jo juhlan avaussanoissa TOF:n toimitusjohtaja Rolf Öhman.
Best -hallissa pidettyä juhlaa edelsi kastetilaisuus rannassa, jossa runko sai nimen öljykentän mukaan. Puheiden lisäksi juhlassa jaettiin lahjoja ja merkkejä, kuultiin musiikkia ja nautittiin mm. Perdidon tunnuksena olevan hain lihaa.

Tauko kiireen jälkeen
Seuraavasta runkoputkesta ei vielä ole sopimusta, eikä rannan telakan seuraavasta työstä ole varmaa tietoa. Halliin on sen sijaan saatu parikin pienempää konepaja-alan tilausta, jotka työllistävät noin 200 työntekijää loppuvuoden.
- Tilanne on parantunut olennaisesti siitä, miltä se näytti aivan alkuvuodesta. Kesäkuussa aloitamme yhden urakan, elokuussa toisen. Lisäksi teemme todella kovasti töitä uusien tilausten saamiseksi, toimitusjohtaja Rolf Öhman totesi.
Selvää on, että rannassa tulee pian tauko töihin. Toisaalta tähän aikaan vuodesta on jo hyvä saada kesälomakin, kun rungon kanssa on tehty paljon ylitöitäkin, pohti juhlassa levyseppä Jarko Mutka.
- Ainakin ensin kesäloma perheen parissa. Pienet firmat ovat kyllä kyselleet komennukselle Raumallekin, mutta aika näyttää, mitä tapahtuu.
Levyseppä Tommi Pajunen ei hänkään suuremmin murehtinut tulevaa. Vielä parin viikon loppukiri lastauksessa kovatahtisen talven jälkeen, sitten ainakin hetki vapaata perheen kanssa.
- Pääasia, että vaimolla on töitä jatkossakin, Pajunen pilaili.
Isänsä Jaakko Niemen ja muiden kuljettajien kanssa perheen autonosturiyrityksessä työskentelevä Hannu Niemi sen sijaan mietti jo vakavammin tulevaa. Yrityksen kaikki viisi autoa ovat olleet töissä Mäntyluodossa.
- Kesäaikana työllistävät nostureita ainakin rakennustyöt, myöhemmin ehkä myös entiset yhteistyökumppanit, mutta kuudesta kuljettajasta voimme joutua vähentämään, Hannu Niemi arvioi.
Markku Lehtisalo

13.5.2008 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva