Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

”SDP:stä aito yhteiskunnallinen muutosvoima”

Kuva: ”SDP:stä aito yhteiskunnallinen muutosvoima”

SDP:n puoluesihteeriehdokkaiden määrä kasvoi kuuteen espoolaisen Susanna Rahkosen, 39, ilmoittauduttua mukaan kesäkuun alkupäivinä Hämeenlinnassa ratkeavaan kilpaan.

 - Olisin aatteellista keskustelua edistävä, aktivoiva ja innostava puoluesihteeri, hän sanoo.
 Aatteellinen työ ja keskustelu ovat Rahkoselle tärkeitä monesta syystä. Niiden avulla voidaan hänen mielestään saada kansalaiset ymmärtämään, että SDP on aito muutoskanava, ja puolueen jäsenet tuntemaan, että heillä on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa.
 - Sitä kautta SDP olisi väline yhteiskunnalliseen muutokseen. Puolue on aatteellinen yhteisö ja suuri kansalaisjärjestö. Me tarvitsemme aktiivista keskustelua, jolle on luotava nykyaikaiset puitteet.
 - Jolla on politiikassa aloite käsissään, sillä on myös valta. Meidän tulee olla aloitteellisia. Omat tulevaisuus- ja kehittämisehdotuksemme on pystyttävä esittämään kiintoisalla tavalla ja puhuttelevasti.
 Rahkonen sanoo tarvittavan jäsenten lisäksi muitakin kansalaisia ja yhteistyötä muiden kansalaisjärjestöjen kanssa, jotta SDP:stä tulisi aito muutosvoima kehittämään yhteiskuntaa.

Ajatushautomoita
Rahkosen mielestä aatteellista keskustelua palvelisi puolueen työryhmien työskentelyn tekeminen entistä avoimemmaksi.
 - Olisi hyvä, jos kaikki halukkaat pääsivät mukaan. Nyt työryhmät ovat lähinnä puoluehallituksen apuelimiä, eivät avoimia, mihin on omat syynsä.
 - Voisimme avata tätä toimintaa, ja perustaa lisäksi ajatushautomoita, think tankeja ajankohtaisia aiheprojekteja varten. Mukana olisi tutkijoita ja aktiivisia, aiheesta kiinnostuneita henkilöitä.
 Projektilla Rahkonen antaisi selkeän tehtävän. Se voisi liittyä esimerkiksi ilmastoon tai ympäristöön ja mukana olisi myös kuluttajien näkökulma.
 - Nämä aihepiirit ovat valtava oppimis- ja koulutushaaste meille kaikille, Rahkonen sanoo.
Lisää nuoria aikuisia
Puoluesihteerinä Susanna Rahkonen toivoisi SDP:n puhuttelevan uusia ihmisryhmiä.
 - Meidän olisi tärkeää saada mukaan nuoria, mutta myös 30- 40-vuotiaita perheellisiä ihmisiä. He elävät elämän ruuhkavuosia työn ja perheen pyörteissä. Tarvitsemme heidän näkemyksiään yhteiskunnan kehittämisestä.
 - Mitään ikäryhmää väheksymättä SDP:ssä on pulaa minun ikäisistäni ihmisistä. Uskon voivani puhutella ja aktivoida juuri heitä mukaan toimintaan.

Kokemusta ja koulutusta
Puoluesihteeriehdokkaat ovat voineet itse arvioida vahvuuksiaan. Juristin koulutuksen saanut varatuomari Susanna Rahkonen sanoo itsellään olevan koulutuksen ja eduskuntatyön kautta lainsäädäntökokemusta.
 - Toimin 8 vuotta kansanedustajana. Lisäksi tunnen kunnallispolitiikkaa. Pari vuosikymmentä Espoon kaupunginvaltuustossa tulee täyteen, olen ollut kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja ja vedän sd-ryhmää. Tiedän, mitä on käytännön arki kentällä.
 SDP:n puoluevaltuustojäsenyyden lisäksi Rahkonen on ollut 9 vuotta puoluehallituksen jäsen. Kuudes puoluekokous odottaa kesäkuussa. Kansalaisjärjestökokemusta on 6 vuoden pestistä Kuluttajaliiton puheenjohtajana.
 - Haluaisinkin tuoda puolueeseen takaisin sen alkuperäistä kansalaisjärjestöluonnetta, jolloin toiminta lähtee alhaalta ylöspäin eikä päinvastoin.
UP/Jouko Hovi

13.5.2008 09:18

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva