Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Johanna Autio jättää luottamustehtävänsä Satakunnassa ja SDP:ssä

Kuva: Johanna Autio jättää luottamustehtävänsä Satakunnassa ja SDP:ssä

Sosialidemokraattien puuhanaisena Kankaanpäässä, Satakunnassa sekä puolueessaan tunnettu Kankaanpään kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Johanna Autio jättää kaikki luottamustehtävänsä Satakunnassa ja SDP:ssä tämän vuoden loppuun mennessä, kun hän siirtyy elokuun alussa SDP:n Pohjanmaan piirin toiminnanjohtajaksi.

Pohjanmaan Sosialidemokraattien piirihallitus valitsi 37-vuotiaan Johanna Auton lauantaina piirin uudeksi toiminnanjohtajaksi, kun nykyinen toiminnanjohtaja Aarne Heikkilä jää eläkkeelle.
Nykyisin Pohjois-Satakunnan seutukoordinaattorina työskentelevä valtiotieteiden maisteri jättää näin Kankaanpään valtuuston puheenjohtajuuden ohella mm. Satakuntaliiton hallituksen jäsenyyden, Satakunnan sosialidemokraattien piirihallituksen jäsenyyden sekä SDP:n puoluevaltuuston varapuheenjohtajuuden. Lisäksi Kankaanpään työväenyhdistys joutuu etsimään uuden puheenjohtajan.
Valtaosa hänen nykyisistä luottamustehtävistään on sellaisia, joiden toimikausi päättyy viimeistään vuodenvaihteessa syksyn kunnallisvaalien jälkeen. Seinäjoelle töihin elokuun alussa siirtyvä Autio sanoo, että hän yrittää hoitaa loppuvuoden tehtäviään erityisesti Kankaanpäässä niin paljon kuin pystyy.
- En muuta kirjojani vielä Seinäjoelle, hän sanoo.

Satakunnasta uusi edustaja puoluevaltuustoon
Johanna Autio ehdittiin jo nimetä Satakunnan yhdeksi edustajaksi SDP:n uuteen puoluevaltuustoon, joka valitaan virallisesti kesäkuussa pidettävässä puoluekokouksessa. Valinnan teki Satakunnan sosialidemokraattien kevätpiirikokous.
Häntä pidettiin myös varteenotettavana ehdokkaana jatkamaan puoluevaltuuston varapuheenjohtajana, joksi Autio valittiin kolme vuotta sitten.
Puolueen työntekijänä hän ei voi olla puolue-elinten jäsenenä, joten Satakunnassa joudutaan etsimään uusi ehdokas puoluevaltuustoon.

”Tilaisuuteen piti tarttua”
Kansanedustajaehdokkaana viime vaaleissa ollut Autio sanoi heti vaalien jälkeen, että hän aikoo etsiä uusia haasteita.
- Olen tehnyt oikeastaan koko tähänastisen työurani pätkätöitä, ja pysyvämpi työ on ollut haussa. Nyt sellainen löytyi, ja siihen tilaisuuteen oli tartuttava, hän sanoo.
- Järjestötyö on minulle tuttua ja mieluisaa, ja jatkossa saan tehdä sitä kuukausipalkalla.
Johanna Autio myöntää, ettei hän lähde Kankaanpäästä ja Satakunnasta iloissaan.
- On ollut antoisaa olla mukana kehittämässä synnyinkaupunkiani Kankaanpäätä sekä maakuntaa. Mutta päätin nyt asettaa työuran luottamusuran edelle.
Pohjanmaa on Johanna Autiolle tuttua isän sukujuurien kautta, ja hän pitää uutta työpaikkaansa haasteellisena erityisesti kun se alkaa kunnallisvaalein loppukirillä.
Jukka Vilponiemi

13.5.2008 09:25

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva