Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Tälläiki voi käyr…

Kuva: Tälläiki voi käyr…

Lährettii täs yhten aamun lenkil ja tosa mee nurkis kiahas semmone kommee musta rotukoira valtoimenas. Tunnettii kyl heti et soo tos tryki matka pääs kortteeraava isännä hyvä kampraati Jalo. Se Jalo o ussei siäl hoiros ko omistaja se isännä poika o jossai liasus tyähommis taik taitaa Jalo ol iha ninko poonun seuranakki joskus vaa. No me huureltii hunttuu nimelt ja se tuli koht meit morjestaa. Hiuka kloosuttiiki hänt, et kui hän ny tollai oli lähteny kulkuu omi nokkines. Äkättii et häne narus oli menny poikki ja talutusvaljaat vaa oli jälliil. Yhres sit mentii kaikki meininkin viär ns. karonnu lammas kottii. No Jalo poikkeili joka huushollis ja luki koirai postii, mut tuli koht ko hänt huurettii.

Päästii peril ja miäs meni herättää klimikelloo soittamal isännä ja flauteeras mist me koira treffattii. Yhres ne siin sit ihmetteli ja isäntä oli torennu Jalo tullee sit pitkä matka kottoos astikka, konnettei hän ny ollu ollu yäkuntis tääl rannal. Funteeras siin silittäissäs et mimmoset valjaat sul ny o päälläs? Me jatkettii lenkkiimme ja siäl matkal jäätii suustamme kii yhre tutu pariskunna kans ja prohtaamaa hee saamastas preivist, joka koski noit Räpsöö jöötisii kasvei. Sillo soi miähe plakkaris ollu telefooni ja soittaja oli se isäntä jol me koira viätii. Se oli pirauttanu koht pojalles ja sanonu koira tullee ittekses heil. Poika sihe ykskantaa et kyl Jalo makkaa tääl mu jalloissani et pyyränkö telefoonii.

Sillai me oltii menty halpaa muttei siin mittää ko viäl melkei huntu tuffaki meni. Eikä yhtää mikkää ihme ko koira totteli ja tuli ko nimel huurettii ja oli nii samanäköne. Oikee isäntäperhe löyty kyl seki sit aikalai likelt, vaikkei me oltu niihi viäl kerriitty tutustuu se paremmi ko Jalo näkösee hunttuuka. Tälläiki sit voi käyr ja kyl lystii piisas tämä kommervenki tiimoilt.

Siin niit kasvilistoi lukies tuli sil pariskunnal miälee semmonenki juttu ko molemmat ollaa aikalai kissahullui kans ja ussei niist omistamme prohtataa. Niil oli tullu joskus nätti kirjava katti, jonka ne oli tunnistanu yhre täs rannas asustava miähe kissaks. Oli otettu kissa sylkkyy ja lähretty stää tuamaa kottiis. Katti kehräs koko matka tytyväisen ja kantaja viäl krapsutteli stää siin paseerates. Sikko ne oli tullu sihe kissa kotipihhaa oli isäntäs ottanu se syllyys ja paijannu stää ja yhtäkkii katti ponkas maaha ja otti jokuse askalee. Samatiä tämä muka kati omistaja rääkäs ettei se olekkaa mee ko sil o munat… Kene sit liä ollu ni siit ei se enämpää.

No täs tuli ny noist mee kampraateistamme piänt kommellust skriivattuu, muttei kai valla sovi unhottaa tulevaa äiteipäivääkää viikoloppun. Kovasti o koululaiset värkänny äiteilles korttei ja taitaa viäl valkovuakkoiki mettäst löytää ko ny nää ilmakki o ollu nii kalseit ja kolleit alkuviikost. Sit pyhäaamusti äitil kaffeetrahteeraus sänkyy ja laululurituski siin samal kruunaa koko vähti. Tälläi konnei ommaa äitii ennää ol tääl tarttee sit muistot lämmittää ja nunnut haural rakkaurel istuttaa.

Kaikil äiteil oikee hyvvää miält ja lämmihenkist priamaa millai sit ittekuki päivää fiiraatteki…

Ulla Leino

9.5.2008 09:20

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva