Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ekaluokkalaisten määrä tippui Porissa

Kuva: Ekaluokkalaisten määrä tippui Porissa

Ensimmäiselle luokalle ilmoittautuneiden koululaisten määrä on laskenut Porissa. Viime vuonna kaupungin kouluihin tuli 668 ekaluokkalaista, mutta tämän vuoden alussa heitä ilmoittautui vain 589.
Kaupungin koulujen lisäksi ekaluokkalaisia löytyy ruotsalaisesta, kristillisestä ja Steiner-koulusta.
Porin kaupungin kouluissa pidettiin torstaina tuleville ensiluokkalaisille kouluun tutustumispäivä.

Mäntyluodon koulussa aloittaa ensi syksynä koulun vain kymmenen oppilasta. Tämän vuoksi koulussa otetaankin käyttöön yhdysluokka, eli tulevat ekaluokkalaiset ja syksyllä toisen luokan aloittavat kootaan samaan luokkaan.

Opettaja Sonja Myllykosken mukaan yhdysluokka on tavallista luokkaa haasteellisempi ja työläämpi opettajalle ja vaativa myös oppilaille. Luokilla on omat opetussuunnitelmat, ja opettajan pitää tehdä erilliset tuntisuunnitelmat, ja myös oppilaiden on pystyttävä keskittymään omaan opetukseen.
Opettaja ei silti näe yhdysluokkaa huonona asiana, eikä luokkakoko ole mikään mahdoton: yhdysluokkaan tulee 21 oppilasta.
Torstainen tutustumispäivä oli nykyisille esikoululaisille jännittävä päivä. Koulussa oltiin ilman vanhempia ja päiväkodin tätejä. Mutta oli päivä myös hieno, varsinkin kun alkajaisiksi jokainen sai omat värit ja kynän ja kumin.
Tulokkaat ehtivät parituntisen tutustumisensa aikana tehdä erilaisia tehtäviä ja käydä jopa välitunnilla.
Tehtävinä oli joukko pieniä harjoituksia. Opettaja katsoi, kuinka kynä pysyy kädessä, miten sujuvat pienet laskutehtävät, miten onnistuu keskittyminen, miten osataan kuunnella opettajaa jne.
Kun paperit oli täytetty, kerättiin tavarat odottamaan syksyä. Lopuksi lapsille tarjottiin jäätelöt koulun ruokalassa ja vielä sen päälle saatiin kotiin vietäväksi paperi, jossa kerrotaan mitä kaikkea koulussa tehdään ja mitä kannattaa harjoitella kesän aikana.
Kesällä kannattaa harjoitella oman nimen kirjoittamista, repun pakkaamista, veitsen ja haarukan käyttämistä, kengänauhojen sitomista, saksien ja kynän käyttämistä ja kotoa kouluun kulkemista – oman äidin ja isän kanssa.
Lisäksi halutaan muistuttaa, mitä kaikkea kivaa koulussa tehdään: kirjoitetaan, luetaan, lasketaan, tutkitaan, leikitään, saadaan uusia ystäviä, piirretään, askarrellaan, lauletaan, soitetaan, pelataan ja jumpataan.
Paperissa lukee myös koulun alkamispäivä. Uudet ekaluokkalaiset tulevat kouluun 11. elokuuta kello yhdeksän.
Heli Kokko

 

9.5.2008 09:16

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva