Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Katri kaipaa todellista Kankaanpää-henkeä

Kuva: Katri kaipaa todellista Kankaanpää-henkeä

Kankaanpään Sosialidemokraattien puoluekokousedustaja ja valtuustoryhmän puheenjohtaja Katri Kujanpää kehuu Porissa järjestettyä puolueen puheenjohtajaehdokkaiden paneelia erittäin mielenkiintoiseksi. Maanantainen paneeli veti Ravintola Liisanpuiston auditorion täyteen väkeä ja vähän ylikin.

Katrin mielestä ehdokkaiden persoonat tulivat tentissä hyvin esiin, mutta silti hän itse vielä pähkäilee kolmen naisehdokkaan välillä.

- Naisen aika nyt on, se on selvä. En kuitenkaan ole vielä tehnyt päätöstä Tarja Filatovin, Miapetra Kumpula-Natrin ja Jutta Urpilaisen välillä.

 - Kaikilla ehdokkailla on kokemusta ja he ovat varmasti päteviä tehtävään. Mediassa paisuteltu mielipide-erojen vähyys ei mielestäni ole ihme, ovathan kaikki samasta puolueesta ja kannattavat samoja arvoja.

Sitä Katri ihmettelee, että puoluesihteeriehdokkaat eivät vielä tähän mennessä ole tuoneet itseään tykö puoluekokousedustajille.
- Puoluesihteerillä on kuitenkin tärkeä merkitys kenttätyössä. Toivoisin enemmän tietoa näistä ehdokkaista.

Katrin mukaan SDP:n uuden puheenjohtajan haasteena tulee olemaan erityisesti se, miten kentällä toimivat aktiivit pysyvät aktiiveina.

- Kokousten pitäminen vain kokoustamisen vuoksi ei enää pure. Järjestötoiminta tulee muuttumaan ja on löydettävä uusia keinoja, joilla jäsenmäärä saadaan pysymään edes nykyisellään.

Nuori puoluekokousedustaja kertoo odottavansa varsinaista tapahtumaa innokkaana ja motivoituneena.

- En ole koskaan ollut isossa puoluekokouksessa, mutta olen kuullut, että se on tapahtumana hieno ja ainutlaatuinen.


Vireä fiilis

Kunnallispolitiikan tasolla Katri näkee, että demareilla on Kankaanpäässä tällä hetkellä vireä ja aktiivinen fiilis, vaikka kunnallisvaaliehdokkaiden hankinta onkin haasteellista.

- Samanlaista se on varmasti kaikilla puolueilla. Kunnallispolitiikassa ei ole tällä hetkellä mitään kivaa tarjottavaa, vain pelkkää niukkuutta. Tällaisena aikana kuitenkin kaivattaisiin nimenomaan uusin silmin katsovia päättäjiä.

- Onneksi sosialidemokratia kiinnostaa ihmisiä, jotka ovat aidosti kiinnostuneita muuttamaan maailmaa, mutta eivät pelkästään rahalla. Me tarvitsemme päättäjiä, jotka ymmärtävät, että asioita voidaan tehdä toisinkin, eikä se silti aina tarkoita ulkoistamista.
Katri peräänkuuluttaa nykypäivän niukan talouden tilanteessa laadukasta virkamiesvalmistelua.

- Jos jossakin on se tieto, mitä voitaisiin tehdä toisin, niin nimenomaan alansa asiantuntijoiden päässä. Miksi näitä uusia näkökulmia ei tuoda rohkeasti esiin?

- Muualla päivätyössä käyvien valtuutettujen on mahdoton syventyä asioihin niin perusteellisesti kuin niitä työkseen käsittelevien virkamiesten. Ei kai uusien ajatusten esittämisestä rangaista, ne korkeintaan hylätään, Katri lataa.

Missä me-henki piilottelee?

Viimeistään seuraavalla vaalikaudella Katri toivoo, että Kankaanpää-henki vihdoinkin heräisi eloon ja kaikki toimisivat yhdessä kuntalaisten parhaaksi.

- Kaikenlaisten lillukan varsien kanssa on turha puuhastella, esimerkkinä vaikkapa luottamushenkilöiden kokouspalkkiot.

- Jos minä pienen lapsen äitinä ja työssäkäyvänä ihmisenä uhraan vapaaehtoisesti merkittävän osan omasta ajastani kunnallispolitiikkaan, en pidä kokouspalkkiota lainkaan pahana. Niin suuria ne palkkiot eivät ole, että kukaan tätä pelkästään niiden takia tekee.

- Toivoisinkin aitoja ja rakentavia yhteydenottoja siitä, miten me voisimme toimia Kankaanpään ja koko seutukunnan hyväksi parhaalla mahdollisella tavalla.

Katrin mukaan ensi vuonna aloittava PoSa, eli Pohjois-Satakunnan peruspalvelu-liikelaitoskuntayhtymä, on hieno asia, mutta yhteistyötä pitäisi viedä vieläkin pidemmälle.

- Kun Pori ottaa omansa ja muuallekin Satakuntaan on tulossa kuntaliitoksia, niin mikä rooli Pohjois-Satakunnalle enää jää? Meidän seutukuntamme merkitys tulee romahtamaan jo ensi vaalikaudella, jos mitään ei tehdä.

- Peruskuntalaisia on ehkä helppo hämätä puhumalla itsenäisyydestä, koska he eivät tiedä palvelutuotannosta riittävän paljon. Ovatko kuntalaiset kuitenkaan tulleet ajatelleeksi, että palvelu voisi parantua ja tulla paljon joustavammaksi ilman kuntarajoja.

- Esimerkiksi pienten koulujen säilymisen kannalta uskon, että yksi iso Pohjois-Satakunta olisi parempi vaihtoehto kuin se, että jokainen pikkukunta yrittää sinnitellä omillaan.

Katrin mukaan poliittisen järjestökentän ikärakenne on sellainen, että suurin osa näistä ihmisistä on nähnyt ajan, jolloin moniakaan nykyisistä palveluista ei ole ollut olemassa. He ovat myös olleet luomassa näitä palveluita.

- Nyt, kun nuoremmat yrittävät kysyä, että voisiko tämän tehdä toisin, on vastaus, että ”ei voi, näin se on aina ollut”. Asioiden kyseenalaistaminen ei kuitenkaan minun mielestäni ole järjestelmän romuttamista tai moittimista, jotkut tavat vain ovat tulleet tiensä päähän ja kaipaavat uudistamista.

Maarit Kautto

9.5.2008 09:06

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva