Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pori Organ tuo jälleen elämyksiä urkumusiikin ystäville

Kolmannen kerran järjestettävä Pori Organ -festivaali tarjoaa jälleen tasokkaan ja mielenkiintoisen ohjelman urkumusiikin ystäville. Luvassa on niin kansainvälisten kuin kotimaistenkin urkutaiteilijoiden esityksiä. Tapahtuma järjestetään 3.-8. kesäkuuta.

 

Pori Organ 2008 -festivaalin  johtaja, Keski-Porin kirkon urkuri Juhani Romppanen kuvailee tapahtuman ohjelmaa omaksi unelmakseen.

- Ohjelma on iloinen, tasokas ja siinä on kaikki palikat kohdallaan.

Yksi esiintyjistä on Pori Organ -festivaalin nuoreksi urkutaiteilijaksi nimetty Henri Hersta. Heinolasta kotoisin olevan Herstan valinta nuoreksi taiteilijaksi on tehty yhteistyössä Organum-seuran kanssa.

26-vuotias Henri Hersta valittiin myös Lahden kansainvälisen urkuviikon nuoreksi taiteilijaksi vuonna 2001. Parhaillaan hän opiskelee Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin koulutusohjelmassa.

Hersta esiintyy Keski-Porin kirkossa keskiviikkona 4. kesäkuuta. Hän on myös yksi lauantaina 7. kesäkuuta järjestettävän Urkumaratonin esiintyjistä. Maratonin juontaa Erkki Toivanen ja Yle 1:n radioi sen suorana lähetyksenä.

Urkumaratonissa soittavat myös Markku Mäkinen, Tuomas Pyrhönen, Pekka Suikkanen ja Ville Urponen.
Kansainvälisyyttä festivaaliin tuo muun muassa hollantilainen Ben van Oosten, joka on ansioitunut ranskalais-romanttisen musiikin tulkitsijana. Juhani Romppanen kuvailee Oostenia festivaalin ”timantiksi”.

- Nyt pääsemme kuulemaan, miten Keski-Porin kirkon uudet ranskalais-romanttista tyyliä edustavat Paschen-urut soivat tämän taiteilijan käsissä.

Ben van Oosten esiintyy Keski-Porin kirkossa 6. kesäkuuta, Siikaisten kirkossa 7. kesäkuuta ja Rauman Pyhän Ristin kirkossa 8. kesäkuuta.

Kotimaisista urkutaiteilijoista tunnetuin lienee Kalevi Kiviniemi, joka esiintyy 5. kesäkuuta Keski-Porin kirkossa ainutlaatuisessa yhteiskonsertissa Uspenskin katedraalikuoron kanssa.

- Ortodoksinen kirkkomusiikki ja katolista musiikkiperinnettä edustavat ranskalais-romanttiset urut ovat varmasti mielenkiintoinen ja kuulemisen arvoinen kokemus. Ortodoksikirkossahan ei perinteisesti ole käytössä urkuja lainkaan. Lisäksi konsertti on laadittu jumalanpalveluskaavan muotoon.

Kalevi Kiviniemi kapuaa myös Porin Eetunaukion lavalle yhdessä lyömäsoitintaiteilija Markku Krohnin kanssa 6. kesäkuuta.
- Luvassa on varmasti hulvatonta menoa, Juhani Romppanen lupaa.

Yksi Pori Organin kohokohdista on Porin 450-vuotisjuhlavuoden kunniaksi sävelletyn messuteoksen ”Deus Protector Noster” kantaesitys avajaiskonsertissa 3. kesäkuuta. Teoksen on säveltänyt Jukka Linkola ja hän toimii myös kapellimestarina. Messun esittävät Pori Sinfonietta, Porin Filharmoninen kuoro sekä solistit Jukka Perko, saksofoni ja Jan Lehtola, urut.

Maarit Kautto

8.5.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva