Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SuPer valmistautuu liittokokoukseensa

STTK:lainen Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer valmistautuu toukokuun lopussa pidettävään liittokokoukseensa, jossa mm. linjataan ammattiliiton tavoitteet seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. Liiton nykyisen varapuheenjohtajan, porilaisen Henna Tuomikosken (sd) mukaan SuPerilla on edelleen omat lähtökohtansa ammatilliseen edunvalvontaan, eikä hän pidä hoitoalan liittojen yhdistämistä ajankohtaisena.

 

Kannanotollaan Henna Tuomikoski vastaa Tehyn liittovaltuuston puheenjohtajan, niin ikään porilaisen Rauno Vesivalon (sd) taannoiseen ehdotukseen Tehyn ja SuPerin fuusiosta. Vesivalo piti fuusiota harkinnan arvoisena äskettäin kolumnissaan Uudessa Ajassa.

Tuomikosken mukaan Tehyn ja Superin fuusiolla ei ole arvoa, jos eivät liitot pysty todelliseen yhteistyöhön.
- Minäkin kannatan liittojen yhteistyön tiivistämistä, mutta SuPerilla on omat lähtökohtansa lähi- ja perushoitajien ammatillisessa edunvalvonnassa. Ne eivät ole aina yhteneväiset Tehyn tavoitteiden kanssa, sanoo Tuomikoski ja uskoo asian nousevat liittokokouksessa esille.

Liittojen välillä ”hajurako”

SuPerin hallitukseen kuuluva porilainen Helena Heljakka (sd) harmittelee sitä, että Tehyn taholla halutaan tehdä ”hajurakoa” SuPeriin.

- Superilaiset saavat koko ajan taistella lähi- ja perushoitajien työpaikkojen, palkkauksen ja koulutuksen puolesta. Tehyn mielestä superilaisten koulutus ja palkkataso ovat liian lähellä tehyläisiä. Kuitenkin me teemme kentällä yhdessä samaa työtä sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaiden hyväksi, pohtii Heljakka.

Henna Tuomikoski huomauttaa, että esimerkiksi vanhukset, joiden parissa iso osa lähihoitajista työskentelee, tarvitsevat laadukasta hoitoa, ja siinä tarvitaan koulutusta. Hänen mukaansa myös päättäjien tulisi arvostaa lähihoitajien työtä.

Sekä Henna Tuomikoski että Helena Heljakka korostavat, että kyse on kahden ammattiliiton välisestä linjaerimielisyydestä, jota viime syksyn palkkakiista saattoi syventää. Tuomikoski ei esimerkiksi näe, että kiistan tuoksinassa hajonneeseen yhteiseen neuvottelujärjestöön TNJ:hin ei ole enää paluuta. Kentällä superilaisten ja tehyläisten suhteet ovat kuitenkin kunnossa.

Porilaiset tavoittelevat jatkopestiä

Noin 70 000 jäsenen SuPer pitää liittokokouksensa 28. ja 29. toukokuuta Helsingissä. Tavoitelinjausten ohella liittokokous valitsee liitolle uuden johdon. Nykyinen puheenjohtaja Juhani Palomäki (kesk) säilyttänee paikkansa, ja myös Henna Tuomikoski tavoittelee jatkopestiä liiton varapuheenjohtajana.

Tuomikosken jatkopaikka ei ole vielä yhtä varma kuin Palomäen, mutta hänen mahdollisuuksiaan pidetään kuitenkin hyvänä yhdistyneen vasemmiston menestyttyä hyvin liittokokousvaaleissa.

Sen sijaan Helena Heljakan jatkopaikka SuPerin hallituksessa on jo käytännössä varmistunut, kun liiton Satakunnan ja Varsinais-Suomen yhteinen piirikokous valitsi Heljakan toiseksi alueen edustajaksi hallitukseen. Toinen edustaja on Turusta.

Jukka Vilponiemi

 

6.5.2008 09:10

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva