Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Itätullin päiväkotirakennus suojellaan – päiväkodin kohtalo epäselvä

Porin Itätullin päiväkodin rakennus aiotaan suojella, mutta itse päiväkoti ei välttämättä saa jatkaa tiloissa. Päiväkotirakennuksen suojelua esitetään Itätullin asemakaavan muutosehdotuksessa, jonka pääasiallinen tarkoitus on taata Porin Lääkäritalolle laajenemismahdollisuudet.

 

 Jo saaduista lausunnoista käy ilmi, että Satakunnan Museo pitää Itätullin päiväkotirakennusta kulttuurihistoriallisesti arvokkaana ja kannattaa myös rakennuksen säilyttämistä alkuperäisessä käytössään.
Sen sijaan kaupunkisuunnittelun mielestä rakennuksen sijainti vilkasliikenteisten katujen keskellä ei ole hyvä päiväkodin toiminnan kannalta.

Sosiaalijohtaja Kaj Kainulainen vastaa, että mikäli Itätullin päiväkodin toiminta loppuu, tilalle tarvitaan vastaavanlaiset toimitilat keskustan tuntumassa.

Kaupunkisuunnittelussa on vireillä Veturitallien alueen asemakaavan muutos noin kilometrin etäisyydellä torista. Alueen suunnittelussa on mahdollista osoittaa tontti päiväkotihankkeen tarpeisiin.

Itätullin päiväkotirakennus on alunperin rakennettu päiväkodiksi vuonna 1926. Kolmikerroksinen rapattu talo on puhdaspiirteinen klassistinen rakennus. 

Itätullin päiväkodissa toimii kaksi 3–6-vuotiaiden lasten kokopäiväryhmää ja yksi 3–6-vuotiaiden osapäiväryhmä. Huhtikuussa 2008 päiväkodissa oli hoidossa 46 kokopäiväistä ja 20 osapäiväistä lasta. Itätullin osapäiväryhmä on ainoa keskustassa.

Asemakaavan muutos mahdollistaa Porin Lääkäritalon laajentamiseen viereiselle tontille, jossa tällä hetkellä on parkkipaikka. Lisäksi uudessa kaavassa annettaisiin mahdollisuus Lääkäritalolle laajentua myös pohjoiseen, eli Itätullin päiväkotirakennuksen ympärille.

Satakunnan Museo toivoo, että kaavassa jätetään riittävästi rakentamatonta tilaa päiväkotirakennuksen ympärille sen kaupunkikuvallisen arvon varjelemiseksi, mutta toive ei näillä näkymin ole toteutumassa.

Suunnittelualueen itäreunalle eli 5. kaupunginosan puolelle on osoitettu kaksi- ja kolmikerroksisia taloja, kun taas Isolinnankadun varteen saisi rakentaa seitsemänkin kerrosta.

Lääkäritalon laajentuminen vie pysäköintipaikkoja. Isolinnankadun ja Vähälinnakadun väliin ollaan suunnittelemassa pysäköintitaloja Herttuantorin taakse ja nuorisotalon pohjoispuolelle. 

Linja-autoaseman takana sijaitsevalla tontilla on tällä hetkellä iso, julkinen pysäköintialue. Kortteli on voimassa olevassa asemakaavassa osoitettu liikekortteliksi, mutta tekeillä on kaavanmuutos, jossa tutkitaan, voidaanko alueelle rakentaa liike- ja toimistotalojen ja pysäköintitalon yhdistelmä.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina asettaa Itätullin kaupunginosan kortteleita 33 ja 41 koskevan asemakaavan muutoksen nähtäville 30 päivän ajaksi ja pyytää siitä vielä lausunnot mm. Satakunnan Museolta sekä terveys-, sosiaali-, ympäristölautakunnalta.


Heli Kokko
 
 

6.5.2008 09:14

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva