Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin Yyterin nousee lisää lomaosakehuviloita

Porin Yyterin alueen kehittäminen entistä monipuolisemmaksi vapaa-ajan alueeksi jatkuu. Nyt alueen lomaosaketarjonta kasvaa huomattavasti, kun entinen UPM:n lomakylä muutetaan laajaksi lomakeskukseksi uusine huviloineen. Lomakylän ostanut porilaisyritys Yyteri Beach Oy aikoo ensi vuoden loppuun mennessä rakentaa alueelle 17 uutta hirsihuvilaa ja peruskorjata 12 vanhaa.

 

Yyteri Beach Oy, jonka ovat perustaneet porilaiset yrittäjät Nelostuote Oy:n toimitusjohtaja Markku Heljakka sekä Sportcotton Oy:n kuntosaliyrittäjät Harri Lehtonen ja Simo Taimi, osti UPM:n lomakylän alueen sijoittaja Ville Majasaarelta tänä keväänä.

Uudet omistajat ovat nopealla aikataululla ryhtyneet toteuttamaan suunnitelmaa, jonka tavoitteena on tehdä 1940-luvulla Rosenlewien henkilöstölleen perustamasta lomakylästä nykyaikainen lomaosakekylä palveluineen.

Keskus nopeasti valmiiksi

Alueelle rakennetaan 17 uutta Honkarakenteen hirsihuvilaa, ja 12 vanhaa huvilaa kunnostetaan nykyaikaisin mukavuuksin. Saneerattaviksi joutuvat myös alueen rantasaunat, päärakennus ja ulkoalueet. Lisäksi kaksi alueen alkuperäistä pikkumökkiä entisöidään ja museoidaan perinnemökeiksi. Omistajat eivät kerro tarkkaa kustannusarviota, mutta kyseessä on useiden miljoonien eurojen hanke.

- Ulkoalueiden ja vanhojen huviloiden rakentaminen aloitetaan jo toukokuussa, ja ensimmäiset kaksi uutta hirsihuvilaa pystytetään kesäkuussa, kertoo rakentamisesta vastaava Simo Taimi.

Loput uudet huvilat rakennetaan ja vanhat peruskorjataan niin, että kaikki on valmiina ensi vuoden lopussa.

- Hanke viedään nopeasti loppuun huolimatta siitä, miten huvilat käyvät kaupaksi. Ei lomakeskusta voida kehittää, jos koko ajan rakennetaan, huomauttaa Markku Heljakka.

Huvilat on tarkoitus myydä joko kokoaan yhdelle omistajalle tai enintään kuuteen osakkeeseen jaettuna. Vapaat viikot vuokrataan.

Satsaus loma-asuntomessuihin

Samaan aikaan Yyteri Beachin kanssa Yyterin kylpylähotellin yhteyteen ollaan rakentamassa toista lomaosakekylää. Yyteri Beachin omistajat uskovat kuitenkin, että Yyteriin mahtuu useampikin lomaosakekylä, sillä paikka on ihanteellinen ja palvelut ovat hyvät.
Uuden kylän markkinointi aloitetaan jo kesän korvalla, mutta pääsatsaus alkumarkkinointiin tehdään Reposaaren loma-asuntomessujen yhteydessä kesäkuussa. Myöhemmin toteutetaan valtakunnallinen lehtimainoskampanja.

Yhtiön markkinoinnista vastaava Harri Lehtonen viittaa tehtyihin markkinointitutkimuksiin ja sanoo, että Satakunnan ulkopuolella on kyllä kiinnostusta Yyteriä kohtaan. Alueen suosiosta kertoo sekin, että tulevaksi kesäksi mökit on jo vuokrattu lähes täyteen.

Entisen UPM:n lomakylän erikoisuutena on se, että monet palvelut ovat alueella jo valmiina, kuten mm. 120-paikkainen ravintola, tenniskentät, minigolf, metsägolf. Alue on myös valmiiksi viemäröity.

Lomakeskuksen ravintola- ja harrastuspalvelut, alueen hoito sekä mökkien vuokraus on annettu Ohjelmamestarit Oy:n hoidettavaksi.

Jukka Vilponiemi

25.4.2008 08:04

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva