Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kesäkalusteiden koko ja määrä kasvaneet

Kesäkalusteista trendikkäimmät ovat rungoltaan alumiinia ja kansi- ja istuinosiltaan kovapuuta. Yhdistely on muutenkin muotia: tiikkipöydän ympärille kootaan polyrottinkiset eli aitoa rottinkia muistuttavat muoviset tuolit.

 

Kesäkalusteiden valikoima on entisestään laajentunut ja kesän uutuusväri on musta, kerrotaan Porin Askosta.
Oikeastaan musta väri tuli pihakalusteisiin jo vuosi sitten, mutta nyt sitä on tarjolla vielä vähän enemmän. Mustaksi maalattu kovapuu on eukalyptusta.

Edelleen silti tiikki ja ruskea kovapuu ovat kaikkein suosituimmat. Kovapuu on ollut markkinoilla jo monta vuotta, ja alkuaikoina kohistiin sen ympäristöhaitoista, mutta nykyisin kovapuukalusteet ovat FCS-merkittyjä.

Askossakin on monta vuotta otettu huomioon ympäristönäkökohdat, eli sademetsiä ei tuhota eikä tuotteiden valmistuksessa käytetä lapsityövoimaa.

FSC-sertifikaatti tarkoittaa, että kalusteisiin käytetty puu on hankittu luontoa säästävillä menetelmillä, jotka eivät tuhoa sademetsien uusiutumiskykyä. Merkkiä myönnettäessä otetaan huomioon myös uhanalaisten lajien elinympäristöjen säilyttäminen ja työntekijöiden sosiaaliturva ja työturvallisuus.

Tiikki on perinteinen ulkokalusteiden materiaali. Viljelty tiikki on kovapuutakin kestävämpää, sillä sen luonnollinen öljy suojaa puuta tehokkaasti ja puurakenteen jännitys on pieni. Hoitoöljy säilyttää tiikin luonnollisen värin.

Materiaaleista polyrottinki kasvattaa suosiotaan. Helppohoitoinen polyrottinki on vaivaton puhdistaa eikä se juurikaan vaadi huoltoa. 

Kalusteissa käytettävä polyrottinki on ympäristöystävällistä, kierrätyskelpoista ja UV-suojattua. Värivaihtoehdot ovat musta, valkoinen ja tummanruskea. 

Nykyiset kesäkalusteet ovat edeltäjiään suurempia ja pihaan hankitaan moniosaisempia ryhmiä kuin ennen.
Sisustukseen yleensä, ja myös kesäkalusteisiin käytetään enemmän rahaa, ja uudisrakennusten isot terassitkin vaativat kalustukselta näköä ja kokoa. Neljä tuolia ei enää riitä, vaan tarvitaan kuusi tai enemmänkin, joten pöydänkin pitää olla iso.

Heli Kokko

24.4.2008 08:27

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva