Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Liikenneturvallisuus Porin keskustassa on parantunut

Porin keskustassa on viime vuosina tapahtunut kuolemaan johtaneita liikenneonnettomuuksia yhden tapauksen vuosivauhdilla. Poliisin mukaan yksikin kuolonuhri on liikaa, mutta joka tapauksessa liikenneturvallisuus on tilastojen mukaan keskustassa parantunut.

 

Viime viikolla Antinkadun ja Hallituskadun risteyksessä tapahtunut kolari, jossa henkilöautoon törmännyt moottoripyöräilijä kuoli, oli ensimmäinen kuolonkolari Porin keskustassa yli vuoteen.

Edellinen kuolonuhrin vaatinut liikenneonnettomuus tapahtui maaliskuussa 2007 Luvianpuistokadun ja Maamiehenkadun risteyksessä, kun henkilöauto ajoi linja-auton kylkeen.

Luvianpuistokadun kuolonkolaria edelsi taas noin vuosi, kun maaliskuussa 2006 yksi ihminen kuoli auton ajettua hänen päälleen suojatiellä Satakunnankadulla.

Tehotoimet purreet

Komisario Tuomo Katajisto Porin kihlakunnan poliisilaitokselta sanoo, että yksi kuolonuhri liikenteessä on Porin kokoisessa kaupungissa normaali määrä, vaikka sekin on liikaa.

- Vertailukaupunkeihin nähden se luku on keskiarvon sisällä. Vielä viisi vuotta sitten Pori oli niin kuolonkolareissa kuin henkilövahinkoihin johtaneissa kolareissakin selvästi keskiarvon yläpuolella, mutta kaupungissa tehdyt ponnistelut ovat johtaneet hyviin tuloksiin, Katajisto sanoo.

Hyviksi toimenpiteiksi hän listaa pahimpien risteysten muuttaminen liikenneympyröiksi, nopeusrajoitusten alentaminen keskustan kaduilla sekä poliisin valvonnan lisääminen. Nämä ovat johtaneet hänen mukaansa kiistassa hyviin tuloksiin.

Kaahailu lisääntynyt

Porin ydinkeskustan katujen nopeusrajoitusten alentaminen 40 ja 30 kilometriin tunnissa on ollut komisarion mukaan hyvä asia.

- Vaikka kaikki autoilijat eivät nyt kolmeakymppiä ajaisikaan, niin rajoitus on kuitenkin hillinnyt nopeuksia. 30 kilometrin alueella 40 kilometrin tuntinopeus alkaa olla jo harvinainen.

Huolimatta keskustan nopeuksien alenemisesta näkee poliisi parantuneen liikenneturvallisuuden uhkana kaahailun lisääntymisen keskustassa.

- Pahimmat kaaharit ovat jääneet keskusta-alueella kiinni ajettuaan yli 100 kilometrin nopeutta. Viime viikonloppuna poliisi otti kortin pois kahdelta autoilijalta ja kahdelta moottoripyöräilijältä suuren ylinopeuden takia.

Tuomo Katajiston mukaan liikenneturvallisuutta heikentää juuri kuljettajien piittaamattomuus.

- Useimmissa kuolonkolareissa myös keskustoissa on osasyynä ylinopeus tai rattijuopumus - ei kaikissa mutta useimmissa, Katajisto korostaa.

Jukka Vilponiemi

24.4.2008 08:29

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva